Ett ögonblick i sänder...

Älskade Nova ❤

Kategori:

❤2012-09-29❤

Nattning

Kategori:

När Oskar var mindre, så somnade han utan problem i sin egna säng. Nu har han haft några månader där man har varit tvungen att natta honom i vår säng & verkligen vänta med att flytta över honom till sin säng tills han somnat ordentligt. Men så senast veckan har detta svängt igen. Antar att det är olika perioder av sin utveckling som de går igenom. Nu somnar Oskar gott i sin säng utan problem. Dock vill han ha en av oss i rummet under tiden, men han dricker sin välling själv & somnar själv. Härligt att han är trygg i sin säng. Vi alla tre sover faktiskt bättre när alla ligger i sina sängar, Oskar också. Han äter fortfarande på nätterna, men både igår & idag har han sovit till åtta. Härligt som förälder att vakna av att Oskar sitter i sin säng & pratar & leker med sina nallar.
I fredags när vi var & shoppade lite hittade jag ett Paul Frank påslakan till Oskar. Jag kunde inte låta bli att köpa det, så himla fint. Visserligen har han lakan så det räcker, men i alla fall. Snyggt är det & skön kvalitet är det oxå.


Välkommen till världen älskade unge

Kategori:

Idag på eftermiddagen föddes mina lilla systerdotter Nova. Jag har ännu en gång fått glädjen att bli moster till en fantastisk liten tös. Har bara sett henne på bild ännu, men alldeles underbar ❤. Längtar tills jag kan åka med till dem & mysa med underverket.

Välkommen till världen älskade lilla Nova!

Shopping turné

Kategori:

Idag har en hel del affärer avverkats. Inte för att vi shoppat massor, utan mest bara myst runt & kikat. Var i alla fall på IKEA & handlade ljus, ramar & en taklampa till hallen. Äntligen har jag ramat in mina föräldrars vackra bröllopsfoto från -68. Helt fantastiskt att ha varit gifta med varandra nästan en hel livstid. Hoppas verkligen att mitt & Jimmys äktenskap är lika starkt ❤. Köpte en ram till vårt bröllopsfoto oxå. Har beställt för framkallning, men det har inte kommit än. Ska bli spännande att se. Hoppas att något av dem blev bra. Har beställt lite svart/vita foton på barnen som jag oxå väntar tålmodigt på. Den som väntar på något gott... ❤

Stundande helg

Kategori:

En mycket trevlig dag har passerat. På förmiddagen var det dags för babydate hemma hos oss. Antalet bebisar var lite reducerat idag av olika anledningar, men Theo, Eddie & Oskar träffades & busade en stund. Vi mammor fikade & snackade (förlåt hjärtat....det var ju faktiskt en pappa med en stund oxå). Trevligt som alltid. Ju äldre barnen blir desto större utbyte av varandra märker man att de har. Hoppas att vi kan fortsätta att träffas sen oxå, trots jobbande föräldrar, olika förskolor & så småningom även olika skolor för barnen.

Efter vi käkat middag hämtade Karro mig för vidare färd till Matilda. Karro hade visning av me&i. Det blev faktiskt ett par byxor till Oskar & förhoppningsvis en annan sak oxå (stencool), men det får tiden utvisa...
Imorgon ska de stora barnen till sin mamma över helgen & Jimmy är ledig. Vi har lite funderingar på aktiviteter, men inget som är spikat. Imorgon ska vi i alla fall börja helgen med ett besök på IKEA, samt lite annan shopping oxå.
Over and out ❤

Endast mamma är vaken...

Kategori:

Ligger & slappar i soffan framför TV:n. Är olydig & äter godis dessutom. Är ju vuxen så man har ju lördag hela veckan om så önskas 😊.
Regnet öser ned ute & jag har precis kollat klart på Roomservice. De är så himla duktiga & fint blir det när de håller på.
Idag har jag varit med Jimmy & Oskar på babysim igen & det var mysigt som vanligt. Imorgon kommer Oskars kompisar med mammor på babydate & sen på kvällen är det dags för en klädvisning igen. Ska hem till Matilda på me&i. Kul, kul, kul! 😃

Fryslort

Kategori: Allmänt

Har precis "nattat" liten för hans eftermiddagslur. Han är mycket piggare idag & ingen feber. Det var nog som vi misstänkte, tänderna, för nu har det börjat ploppa upp tänder lite överallt i munnen. Fem stycken har han haft ett tag, men nu är det fler på g lite överallt. Han äter inte lika bra som han brukar heller & precis så var det förra svängen när tänderna spökade. Tänk vad några små gaddar kan ställa till med.
 
Idag tycker jag att jag går & fryser hela tiden. Har blivit rått höstväder, så det är väl där skon klämmer antar jag. Idag skiner ju inte solen heller, så blir nog att tända ljus tidigt idag. Tänkte på det igår faktiskt, att det var mörkt redan vid sju på kvällen.
Har haft en nödvändigt ont dag idag som började med provtagning kl. 8, för ett stundande läkarbesök och vid 10 var det sen upp till MVC, för cellprovstagning. Tycker att det är fantastiskt att man blir kallad till dessa provtagningar eftersom det lätt blir att man inte går annars. Eftersom jag närmar mig 40, så kommer det ju att bli kallelse för mammografi så småningom också. Känns skönt att veta att man är frisk & om man nu vid något tillfälle skulle få veta att man inte är frisk, så skulle det ja vara bra att det har upptäckts i alla fall.
Ingen människa är ju odödlig & dessutom är ju livet & döden fruktansvärt orättvist ibland. Tänker med en klump i bröstet på denn lilla kille, på Hannahs skola, som dog i fredags & på hans familj. Känner dem inte personligen, men känner verkligen med dem. Man vet inte vilka vändningar livet kan ha & ibland är det lätt att glömma att vi bara har varandra till låns för en kort stund.
Glöm inte att älska varandra, varje sekund av det korta liv som vi lever!
 
<3

Som en spis

Kategori:

En liten man med feber är vad jag har här hemma. Han var lite hängig i går & inatt vaknade han & var ledsen och var varm som en kamin...39,6 visade termometern. Somnade sen efter Ipren & en stunds pyssel. Vaknade nu för ett tag sedan & varm igen. Lilla kraken. Jag tror att det är tänderna, för han har flera på gång. Inga tecken på förkylning i alla fall. Får se vad det blir av det. Hemma dag blir det med extra pyssel & kärlek ❤.

Tittade just ut genom fönstret & det är vitt av frost på marken. Burr...!

Söndag kväll

Kategori:

Helgen har gått & den har varit lugn & skön, men med ett trist väder. Jimmy har haft förmiddagshelg, så inga direkta utsvävningar har gjorts. Familjehäng & mys...

Idag var jag hos Maria på klädvisning för märket Blingo. De hade en del fint, men när man är föräldraledig lär man ju hålla lite i slantarna. Oskar fick i alla fall en tröja & ett par leggings i en härlig klarblå färg. Blir skönt att ha under overallen i vinter.
Imorgon ska vi testa den större babyrytmikgruppen, så får vi se om det verkar mer passande. Spännande ❤

Nöjd...

Kategori:

Man får nog ändå vara nöjd efter en hel vecka med fantastiskt väder, men idag är det då bedrövligt. Regnet öser ner & det är totalt genomgrått....blir innemys idag då. Egentligen skulle vi behöva åka & fylla på Izacs garderob, men vi får se när mannen kommer från jobbet.

Igår hade vi en riktigt härlig eftermiddag med bowling & sedan var vi och käkade på kinarestaurangen här i samhället. Var riktigt kul & ungarna var jätte nöjda. Lär bli fler gånger som vi bowlar...
I onsdags var jag med & kilade när Oskar & Jimmy var och badade babysim. Oskar tycker verkligen att det är kul att bada. Jimmy tycker ju att det är lika mysigt han.
Sen i torsdags var det Jimmys tur att följa med mig & Oskar på babyrytmiken & det var tur det, för på morgonen innan hände något med min rygg när jag lyfte Oskar från skötbordet, så Jimmy fick rycka in & göra en del av babyrytmiken. Oskar är egentligen på gränsen åldersmässigt i den gruppen som han är i på rytmiken & Lena som leder den, tycker att vi ska prova att gå upp en grupp. Jag vill ju att bebiskompisarna & vi mammor ska få gå tillsammans, men de andra är på gränsen också. På måndags ska vi prova att gå i den större gruppen, så får vi se sen. Det är ju ändå Oskar som ska få ut något av det i slutändan...❤

Helgen kommer att bli lugn. På söndag ska jag hem till Maria på klädvisning av märket Blingo. Ska bli kul. Får se om det blir något handlat eller inte 😃.

Självömkan

Kategori:

Vissa dagar känns allt så tungt, även om jag är väldigt nöjd & lycklig med mitt liv på det stora hela, kan jag ibland bara känna... Nej, fy fan...
Igår var en sån dag när jag bara fick nog över vissa saker. Inte för att jag väntar mig stående ovationer eller en klapp på axeln varje gång de dagliga bestyren görs, men ibland känns det extremt otacksamt att få vardagen att rulla. Ingen märker allt det man faktiskt gör förrän saker inte blir gjorda eller som de tänkt sig...

Jag beställde ju en overall till Oskar för ett tag sedan & igår kom den. Så himla cool & han var stentuff i den.
Vi har köpt ett par höstskor till honom oxå, så att han klarar sig tills den riktiga kylan kommer. Får köpa vinterskor sedan & så behöver han ett underställ & en balaklava. Sen är han redo för vinterns bus & lek.

Min syster ska snart ha bebis igen & Oskar ska få en ny lite kusin. Bara ett par veckor kvar nu & det är så spännande. När de var här & firade Oskars födelsedag, gick vi igenom hans bebiskläder, så att de kunde ta det som de ville ha till bebisen som kommer. Efter det har jag sålt en del av hans saker, som overaller t.ex. Det är ju ingen ide att de bara ligger. Då är det ju bättre att någon annan liten människa kan använda dem... <3


Oskars nya overall & skor...

Höstrusk

Kategori:

Lite mysigt är det nu när det börjar att bli mörkt, så att man kan tända lite ljus. Trist bara att det regnar idag. Hannah ska iväg med skolan på heldagsutflykt till Björktjärn. Var lika förra året...synd.

Oskar & jag får ta en innedag nu på förmiddagen. När Jimmy vaknat & barnen slutat skolan, ska vi en tur till Falun.
Nu, kaffe & mys med liten...<3

Härlig eftermiddag

Kategori:

Blev som vi tänkt... Solen & det härliga höstvädret höll i sig, så vi ( Jimmy, Oskar & jag) tog en cykeltur till Hagaparken. Oskar lekte med pappa & mamma njöt i solen. Vi hade mellis med oss till liten, så det hann han oxå med ute i det vackra vädret. En sväng förbi Lidl på vägen hem & sedan har det varit familjemys & god mat.
Mannen är ute & jobbar natt. Liten sover & jag slappar i soffan. Skön avslutning på en skön dag... <3

Solig lördag

Kategori:

En lugn, härlig & solig lördag.
Liten sover nu sin förmiddagslur & maken sover efter att ha jobbar natt. Hannah & Izac är hos sin mamma över helgen, så just nu är det egentid med en kopp kaffe i soffan.
Jag ska väcka Jimmy vid 12, för han ska iväg & köra body combat vid 13. Efter det blir det en sväng till lekparken för bus & mys med liten. Utanför fönstret lyser solen, så det gäller att ta var på & njuta av denna härliga höstdag...

 

 

<3

Kalas

Kategori:

Idag var det så dags för Oskars kals för hans bebiskompisar (fast de är ju inte be bebisar så länge till) & deras mammor, och ett mysigt kalas blev det :-).
William, Milla & Eddie kom för att fira liten. Fika med tårta, fiskdamm & en hel del bus & lek hann vi med. Oskar fick jätte fina presenter dessutom.
Tack snälla ni!
Ännu ett härligt minne att bära i hjärtat. Oskar nöjd & mamma nöjd....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<3

Babyrytmik & cykeltur

Kategori: Allmänt

Idag var det första babyrytmiktillfället & lika mysigt som jag kommer ihåg. Oskar var dock lite halvintresserad vid några av sångerna, men vi var i ny lokal & mycket nytt att titta på plus att det var fyra nya bebbar & föräldrar som var med. Trevligt att det är full grupp denna gången :-).
Nästa vecka ska nog pappa Jimmy med och titta, för han har ju faktiskt inte sett vad vi gör på babyrytmiken eftersom han inte kunde vara med när vi hade uppvisning förra terminen.
 
Efter middagen tog vi oss en cykeltur, Oskars första riktiga tur i sin fina cykelstol. Hannah hade kvar sin cykel på skolan, så vi gick dit och hämtade den & cyklade sen hem. Oskar nöjd & glad. Han gillar när det går undan & händer saker...
 

(bild från tidigare i sommar)
 
<3

Händelserik vecka

Kategori: Allmänt

Nästan en hel vecka har gått sedan mitt förra inlägg, och vilken vecka som det har varit.
Om ni har missat det, så fyllde vårt lilla hjärta Oskar 1 år i fredags :-). Måste ju säga att det för mig var väldigt speciellt att fira hans livs första födelsedag.
Min familj (Oskars mormor & morfar, moster med man & deras tös (Oskars kusin) Leia) kom under fredagen, så på kvällen åt vi en mysig middag ihop & bara njöt av varandra. Oskar fick fina presenter & tyckte att det var hur härligt som helst att få stå i centrum.
På lördagen rustade vi för kalas & då kom även Jimmys familj/släkt, så vi blev nästan tjugo personer. Jätte trevligt kalas blev det & min älskade mamma hade som vanligt lyckats med sina smörgåstårtor som smakade fantastiskt.
Tack alla fantastiska människor som var med och gjorde Oskars första födelsedag, så speciell!
Och tack för alla hans fina presenter!
 
Oskar & kusin Leia


Det har även varit en del tråkiga & jobbiga saker som vi varit tvugna att ta tag i under veckan. Så är ju livet ibland, även om man önskade något helt annat. Känns ändå som att det blev något bra av det & att vår familj kan få lite lugn & ro för en stund igen.
 
Igår var det dags för Oskars 1-års kontroll med vaccination & besök hos doktorn. Oskar var så duktig hela tiden. Skrattade & charmade :-). Vaccinationen gick bra den också, lite gråt precis vid sticken, men det gick snabbt över. Jag tycker det är bra att de sticker i båda benen samtidigt, så är det snabbt klart.
Oskar hade vuxit en del. Han är 79 cm. och väger 11 020 gram. Nu är det ett helt halvår till nästa kontroll. Lite annat det än när han var nyfödd & man gick varje vecka. Sköterskan sa att vi kunde komma där emellan om vi var nyfikna på vikt & längd, så vi får väl se.
 
Idag börjar en ny termin av babysim, så Oskar & hans pappa ska dit och ha det mysigt idag. Hannah & jag ska också åka och bada idag & Izac skulle dit med sina kompisar efter skolan. Imorgon är det sedan första babyrytmiken (skulle börjat förra veckan, men blev inställt). Ska bli riktigt kul att komma igång igen. Var lite fram & tillbaka först om vi skulle fortsätta denna terminen. Varför vet jag inte, men glad att jag anmälde oss eftersom både Oskar & jag tycker att det är kul. Dessutom är gruppen tydligen full i år.
På fredag sen kommer Oskars bebiskompisar till honom på ett litet kalas :-).
Roligt!
Tårta & fiskdamm får det nog bli...
 
<3
 
 

Pain

Kategori:

Min kropp smärtar efter en ordentlig körare i trädgården idag. Vädret har verkligen varit underbart. Soligt & skönt med höstkyla i vinden. Det började med att det var dags att klippa gräset, vilket Jimmy tänkte göra. Jag hade en plan på att rensa lite överblommat i rabatterna.

Vi bor i ett hus där den tidigare ägaren varit helt manisk på träd & växter. Visst är det vackert med en prunkande trädgård, men det finns ju gränser & ingen av oss har speciellt gröna fingrar. I år har jag inte ens fått till några planteringar i våra krukor ute även om det fanns planer från början.
Kanske får bli något till hösten nu med lite prydnadskål & ljung. Vi får se helt enkelt.
I alla fall så slutade rensningen idag med att tre släpvagnar trädgårdsavfall åkte på tippen, men i trädgården syns det knappt. Suck! Bara att kavla upp ärmarna ytterligare nå'n eller några dagar & fortsätta, men det får bli nästa vecka för imorgon skulle vi varit på Babyrytmik, men den är inställd så istället ska vi på babydate hos Theo & Matilda i deras nya fina hus. Kul! Efter det blir det en tur till Sandviken för att handla lite & på fredag är det ju födelsedag, min familj kommer & på lördag vankas ju kalas :-).

Dansa...pausa...

Kategori:

En tur till Falun blev det lite oplanerat. Hannah börjar ju på showkidz imorgon & några danskor fanns inte att frambringa på sportaffären hemma. Så kan det va när man bor i ett litet samhälle & är ute i sista minuten dessutom :-).

Gjorde klart flaggspelet till Oskars födelsedagskalas idag på förmiddagen & blev riktigt nöjd dessutom. Lite ballonger & serpentiner, så blir det kanon. Ska köpa några roliga papptallrikar oxå har jag tänkt. En del pyssel blir det, men kul är det.

Jaha...

Kategori:

Sitter här med en kopp te & undrar vart helgen tog vägen, eftersom det tydligen är söndag.
Hannah & Izac är hemma igen efter en helg hos sin mamma, så ordningen är återställd. Det blir så konstigt tyst i huset när inte de är hemma & Oskar saknar dem verkligen & blir överlycklig när de kommer hem :-). Izac har två IUP-dagar nu måndag & tisdag, vilket innebär att de ska jobba med uppgifter som de fått, motsvarande dessa skoldagar, men hemma. Så nu blir Jimmy & jag magister & fröken ett par dagar... ;-). Jimmy tar gymnastiklektionen & så lär nog jag bli ansvarig för det övriga. Glömde ju lunchen, så en sväng som mattant får man nog lägga till i sitt CV.

Har börjat pyssla lite inför Oskars 1 års kalas. Tänkte att jag skulle göra ett flaggspel, men vi får väl se vad det blir av det. Jag slipper baka i alla fall, för min älskade mamma ska göra sina fantastiska smörgåstårtor & sen ska vi köpa ett par mandel & chokladtårtor att ha till kaffet. Kommer alla så blir det nog ca. 20 personer skulle jag tro. Oskars första kalas...kul!
Veckan efter sen blir det kalas för hans små kompisar. Ska nästan bli ännu roligare, men då får det bli en riktig tårta som de små kan mumsa på :-).