Ett ögonblick i sänder...

Majbrasa

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en riktigt härlig familjedag... Jimmy sov på förmiddagen eftersom han hade jobbat natten, men sen när han vaknade blev vi lediga för "helg" hela familjen.
Vi började med att elda in valborgsmässoafton genom att tända grillen och grilla korv till lunch. Vi hade kvar lite smällare sedan nyårsafton för två år sedan, så då tyckte ju Jimmy och barnen att det var ett bra tillfälle att smälla av dem. Jag tänkte ju att Oskar kommer bli livrädd med tanke på att han brukar bryta ihop vid plötsliga ljud som om någon nyser eller snyter sig, eller om man startar dammsugaren, men tji fick då jag. Ungen såg först skräckslagen ut vid första smällen och sedan började han tokskratta :-). Han skrattade och skrattade så länge det smälldes smällare och satt där i sin vagn och bara mös det tokiga lilla barnet.


I väntan på korv, Izac, Oskar & Hannah


På kvällen åkte vi upp till badet vid Tolven och tittade på kasen, ja för majbrasa heter tydligen så där jag nu mer bor. Vi var inte kvar så länge, utan stannade en stund, lagom för att se brasan och lite fyrverkerier. På vägen hem stannade vi och handlade lite snacks och dricka, så nu har vi hela familjen tillsammans avslutat kvällen med soffmys. Lugnet har nu infunnit sig i huset och alla barn sover.
Imorgon är en ny härlig dag!






<3

Söndag

Kategori: Allmänt

Ja, inte kom jag då ut i den underbara solen idag heller...
De stora barnen har varit hos sin mamma under helgen och min älskade make har jobbat natt, så han sov hela förmiddagen. Oskar och jag mös och lodade runt i pyjamas fram till lunch :-). Jag har varit så slö idag så att jag till och med gick och la mig och sov en stund tillsammans med Oskar, och det var härligt. Har trots detta hunnit pyssla lite hemma med dammsugning och lite annat som tyvärr inte gör sig själv.

På eftermiddagen kom Jimmys pappa med sin fru och hälsade på. De stannade hela em. och kvällen, så vi hann med både fika och mat tillsammans, trevligt! Hannah och Izac kom hem till fem, så de hann träffa farmor och farfar, och så var hela familjen åter samlad :-).

Nu jobbar maken sista natten och är sedan ledig ett par dagar och barnen är lediga från skolan måndag och tisdag, så det ska bli härligt att vi hinner med lite helg tillsammans. Hoppas bara på bra väder också.
Vi hade tänkt att åka in till Falun på valborgsmässofirande imorgon, men det startar vid 21:00, så det blir väldigt sent för barnen...vi får se hur vi gör.


Over and out!

Med blixtens hastighet

Kategori: Allmänt

Om en dryg vecka blir mitt lilla hjärta åtta månader. Jag minns att jag under graviditeten tänkte att det måste kännas som en evighet att vara föräldraledig drygt ett år...
...Poff! och nu har nästan nio månader passerat (eftersom jag gick hem några veckor innan BF) och jag sitter här och undrar vart tiden tog vägen.

Satt och tittade på lite foton som vi tagit sedan Oskars födelse och fram till nu. Min syster och jag pratade vid något tillfälle om hur försvarslösa människans barn är när de föds och hur lång tid det tar för dem att bli någorlunda självständiga i förhållande till andra levande varelse (konstig jämförelse kan tyckas ;-)).
Jag tycker att det är lätt att glömma ibland hur det var när Oskar var nyfödd, men när jag tittade på fotona slog det mig vilken otrolig utveckling mammas lilla hjärta har genomgått.



Oskar nyfödd, vilar på pappas varma bröst


När Oskar var riktigt liten kändes det som om utvecklingen gick mycket långsammare, men idag händer det nya saker nästan varje dag och han är ju medveten på ett helt annat sätt om vad som händer och vilka framsteg som han gör.
Underbart!
Nu gäller det att verkligen njuta av varje ögonblick man kan, för det känns som om tiden rusar. Det ska bli spännande och mysigt att följa Oskars äventyr under sommaren som kommer. Hans första sommar någonsin och vår första sommar med honom.




Oskar ca. en vecka, myser med pappa



En glad och nyfiken liten kille på snart åtta månader...

Mammas lilla hjärta <3

Tröttmössa på

Kategori: Allmänt

Idag är det en sån dag...
...en dag när det känns som om sömnen inte vill lämna kroppen.

Vaknade vid klockan sex som vanligt av det underbaraste ljud som finns, Oskars prat och joller. Eftersom han vaknar glad och pigg som en liten lärka, är det bara att gå upp och starta dagen. Denna underbara lilla varelse är verkligen som en liten solstråle, vilket gör det ganska enkelt att kliva ur sängen trots arla morgontimma, men idag känns det som om jag sniglar runt i någon form av dvala...
Vi har en hel del som skulle behöva göras i trädgården, men ibland behöver man få sänka kraven på sig själv och bara vara.

Underbara sol har äntligen dykt upp med lite värme. Nu börjar det kännas som vår och som att det finns hopp om en stundande härlig sommar!

Bäbishäng

Kategori: Allmänt

Jimmy och jag pratade redan under graviditeten om aktiviteter som vi skulle kunna göra med den kommande bebisen. Jimmy hade en önskan om att gå på babysim, så det började Oskar och han med i början av året. Detta har blivit deras aktivitet och är en mysig stund för dem varje vecka, att få mysa tillsammans. Oskar tycker det är härligt att bada och mysigt att vara med pappa och att träffa sina bebiskompisar.



Jag hade fått tips om babyrytmik som jag kände lät intressant. En grupp startade ganska precis när Oskar var nyfödd, och även om första gruppen inriktar sig på bebisar 0-6 månader, kände jag att vi behövde landa lite som familj och jag i min roll som mamma och föräldraledig. Därför anmälde jag Oskar och mig till gruppen som startade efter nyår istället, så vecka 4 rivstartade det för Oskar med babysim tillsammans med pappa på onsdagen och babyrytmik tillsammans med mamma på torsdagen. Oskar har gillat båda aktiviteterna från första stund...

För att göra en lång historia kort, så har vi under våren gått på babyrytmik varje vecka och träffat sju härliga bebisar och deras trevliga mammor. Några av dem träffar även Oskar tillsammans med pappa på babysimmet.
Tyvärr har ju allt trevligt ett slut och för ett par veckor sedan var det sista tillfället med babyrytmik för denna terminen och nästa termin startar inte förrän i september.
Tack och lov kände fler mammor än jag för att fortsätta träffas, så nu har vi bestämt att de som kan och vill ska försöka ses varje vecka, så att bebisarna kan mysa och busa tillsammans och vi mammor fika och ha det trevligt. Förra veckan hyrde vi habiliteringsbassängen på badhuset och badade tillsammans. Både mammor och bebisar tyckte att det var super mysigt. Efter blev det fika och en hel del prat :-)

Idag har Oskar och jag bjudit bebisar och mammor på fika hemma hos oss. Det är härligt att se hur intresserade de små är av varandra och vilket utbyte dom har av varandra...
Jag som dessutom är relativt nyinflyttad till ett litet samhälle, där det inte är helt enkelt att lära känna nya människor, uppskattar otroligt mycket att vi ses. Ett gäng fantastiskt härliga mammor och deras underbara bebisar.
Tack för idag tjejer!

Nästa vecka har vi hyrt habiliteringsbassängen för bad igen. Härligt!



Oskar & jag bjöd på Banoffepaj (banan-toffé-paj) till fikat idag
sött, fett & himelskt gott!

En mammas kärlek

Kategori: Allmänt

Under en enda natt i september 2011 förändrades mitt liv totalt. Klockan 02:28 föddes vår son Oskar, och på mitt bröst la man den mest underbara lilla varelse...

Den villkorslösa kärlek som mitt hjärta fylldes med, från första ögonblicket som jag såg honom, är obeskrivlig. Inget hade kunnat förbereda mig på denna fantastiska känsla av eufori, lycka och värme. Att man kan älska en annan människa så totalt, utan att egentligen hunnit lära känna personen än, är mäktigt.



Oskar,
mamma älskar dig ofantligt!

Redan innan Oskars födelse hade jag ju privilegiet att bli bonusförälder (eller vad ni vill kalla det) till Jimmys två fantastiska barn, Izac & Hannah, vilka jag kommit att älska otroligt mycket.
Det har inte alltid varit lätt att få ihop alla bitar till den trygga och kärleksfulla familj som Jimmy & jag vill ge våra barn.

Något som värmer mitt mammahjärta otroligt, är att se vilken kärlek som barnen hyser för varandra. Två stolta syskon som har tagit sin bebisbror till sina hjärtan och som gör allt för att göra honom lycklig. Och hans lilla ansikte som bokstavligen exploderar av lycka varje gång han ser sina älskade syskon.
Jag har en fantastisk familj som gör mig lycklig & tacksam varje dag.



Älskar er alla!

Fascinerande...

Kategori: Allmänt

...att jag aldrig tidigare varit med om detta fenomen att så många människor som jag känner till, bloggar. Ja det stämmer hur underligt det än kan låta.

Jag har under många år bott i Stockholm och aldrig tidigare upplevt ett så frekvent bloggande bland vänner och bekanta. Någon enstaka jag känner har haft en blogg, men absolut inte i den utsträckning som nu då jag bor i ett litet samhälle. Är detta en tillfällighet tro?
I vilket fall som helst så tycker jag att det verkar väldigt roligt att blogga och jag tycker dessutom att det är väldigt kul att läsa andra bloggar och faktiskt oavsett vad de handlar om. Jag tror inte att jag har så mycket mer än någon annan att prata om eller ett större behov än någon annan av att bli hörd, men jag gör ett bloggförsök och ser vad jag hamnar helt enkelt =-)

Har inte heller stakat ut någon riktning som bloggen specifikt kommer att ha, men jag skulle tro att det blir en del om mitt liv och min familj. Intressant eller inte...det väljer DU som läsare.

Här är jag och detta är min blogg!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt