Ett ögonblick i sänder...

Hipp hipp hurra❤

Kategori:

Idag fyller mosters älskade hjärta två år. Grattis älskade, vackra lilla Leia! Din moster Millan älskar dig ofantligt ❤.

Verkligheten knackar på

Kategori:

Idag börjar verkligheten för vår familj. Nu är all föräldraledighet slut & alla i familjen ska tillbaka till jobb & fritids. Izac är ju stor kille, så han klarar ju sig hemma själv. Skillnaden för honom blir att va helt själv hemma på morgonen vissa dagar & att komma iväg till skolan med buss & då helst i tid :-).
Hannah är överlycklig för att hon ska få vara på fritids igen. Hon tycker att det är kul & skulle nog gärna ha varit där varje dag, men så blir det inte, utan tre dagar i veckan i snitt kanske. Samma gäller för Oskar på dagis, ungefär tre dagar i veckan blir det för honom oxå & max sex timmar på en dag.
Känns som att vi fått ihop det bra & dessutom kommer både Jimmy & jag att ändå kunna jobba heltid i princip, båda två.
Spännande....nu knackar verkligheten på, utanför bubblan av föräldraledighet. ❤

Kategori:

Söndag eftermiddag & denna helg har snart passerat. Sitter i soffan & tittar på SM finalen i curling....ja, varför inte ;-).
Igår hade vi fina Kristin & hennes Max här på middag. De går i väntans tider, så i april ska de bli föräldrar för första gången. Ska bli spännande att följa dem, när mage blir bebis ❤. Kan sakna känslan av att snart är det dags...
Bra dessutom att Oskars bebis saker kommer till användning, istället för att bara stå. Liten kille har blivit stor d.v.s vi har gjort oss av med hans skötbord :-).

Idag har hela stora familjen varit på Parkbadet & myst. Härligt att göra något alla tillsammans. Kan bero på badet att vi alla är lagom avslagna nu på eftermiddagen. Trött, men nöjd ❤. Får nog bli en promenad när liten behagar att vakna efter sin skönhetssömn.

Tack snälla för den fina blomman, Max & Kristin ❤.

Lagen om all jävlighet

Kategori:

Ligger här i min säng & funderar på vad det är för rättvisa i världen. Antagligen ingen alls, men vissa människor får då utstå alla världens prövningar & jävligheter, medan andra bara glider genom livet i någon slags gräddfil.
Att fundera på meningen med livet det har jag givit upp för länge sedan. Jag skulle bli högst överraskad om inte säga förskräckt om någon skulle påstå sig ha kommit på svaret till den frågan.
För någon dag sedan, pratade vi på jobbet om hur det kommer sig att människan över lag mår sämre & sämre. Människor är mer & mer stressade. Mycket tror jag beror på att folk har så höga förväntningar på sina liv & på att uppnå någon slag självtillfredsställelse, istället för att leva i nuet, ta vara på & bejaka varje ögonblick.
Jag har ett härligt liv med lagom mycket jävlighet, vilket jag ser som ett privilegium. Varje människa går igenom sin beskärda del av elände, men hur jag än grubblar blir jag inte klokare på varför vissa ska prövas så hårt. Vem har satt reglerna för lagen om all jävlighet? ❤

Friday I'm in love ❤

Kategori:

Härliga fredag & familje mys. Liten familj denna helgen, men än dock familje mys.
Ännu en vecka som rullat....
I helgen händer förhoppningsvis en del trevligt. Imorgon hoppas jag att min älskade syster & hennes familj har kryat på sig, så att de kan komma upp från Stockholm som planerat & hälsa på. Vore härligt att få träffa dem. Oskar får leka med kusin Leia & jag får snusa på mitt blivande gudbarn Nova. Hoppas, hoppas ❤!

På söndag blir det sen babyhäng med Oskars kompisar & deras mammor. Härliga helg :-).

Oskar & kusin Leia ❤

Vi tågisar...

Kategori:

Inte nog med att jag har ett alldeles fantastiskt jobb som gör det långa pendlandet värt mödan. Jag har dessutom trevligt & kul under tiden som jag pendlar tillsammans med mina tågisar :-).
Vi är ett gäng tjejer, damer, tanter (kalla oss vad ni vill) i varierande åldrar, som lärt känna varandra för att vi väntar på tåget på samma perrong. Ett gäng underbara människor som antagligen inte hade funnits i mitt liv, om det inte vart för att vi åker tåg tillsammans... ❤

Från bebis till dagisbarn

Kategori:

Nu är vi inne på Oskars andra vecka på dagis. Förra veckan var han inte alla dagar, så igår var första dagen helt själv där. Jimmy var med en stund på morgonen, men åkte sen hem. Personalen skulle sen ringa när det var dags att komma tillbaka som förälder, men ingen ringde, utan allt hade gått jätte bra & när Jimmy kom för att hämta Oskar, så sov han fortfarande efter lunch ❤.

Det som är spännande att se, är hur snabbt mammas "lilla" bebis lär sig nya saker. Bara en vecka på dagis & redan massa nya färdigheter. Härligt att se denna underbara lilla människa bli mer & mer, en egen person. Min bebis har blivit ett dagisbarn :-).

Busslotteri

Kategori:

Denna vintern har det ibland känts som att spela på lotteri när jag står & väntar på bussen. Ibland har den helt enkelt inte kommit. Detta p.g.a. vädret då förstås, men det är ju lika pissigt oavsett anledning att bussen uteblir.
Bussen går ju liksom bara i gång varje timma. Det är 15 minuters gångväg för mig till bussen & att om den inte kommer gå de 6 kilometer upp till tågstation är ingen ide, för tåget kommer ja då missa i alla fall, men jag är glad ändå för det finns ju alltid de som har det värre.
Idag var det ett sådant lotteri, men jag är nog inne i ett vinstflow, för vann....bussen kom & dessutom är det fredag! Pöss❤

Dagis

Kategori:

Imorgon är det då dags för vår lilla kille att ta ett nytt steg i livet....att skolas in på dagis/förskolan. Vi fick ju plats där vi önskat, vilket känns skönt & imorgon är det första dagen. Imorgon ska ha dock inte dit, utan två fröknar/pedagoger kommer hem till oss för att träffa Oskar i trygg miljö & för att få en bild & uppfattning om vem han är. Sen på tisdag ska han till dagis tillsammans med pappa för första gången. Ska bli spännande tycker jag. På onsdag har jag tagit semester, så då ska jag oxå vara med.
Åter igen häpnas jag över hur snabbt tiden har gått & vilken stor kille som Oskar har blivit. Nu startar han sin resa mot självständighet, utan mamma eller pappa vid sin sida varje stund. Jag är övertygad om att han kommer att fixa detta galant, men för mig som mamma känns det lite pirrigt....❤