Ett ögonblick i sänder...

Roadtrip

Kategori:

Nu är vi äntligen snart framme hos mina älskade föräldrar. Ska bli skönt med en mini semester med familjen. Barnen tycker att det är jätte kul. Härligt! Solen skiner & barnen är fantastiskt duktiga trots lång bilresa. Bara slutspurten kvar nu & så är vi snart framme ❤.

Höstlov

Kategori:

Ny vecka & dessutom höstlov. Hannah & Izac kom tillbaka från sin mamma idag, så nu blir det ett mysigt lov tillsammans med familjen. Några dagar under lovet ska vi ned till mina föräldrar & hälsa på. Sen kommer det även att bli kalas eftersom Hannah blir 8 år på lördag. Stora tjejen :-).

Imorgon ska jag & Oskar hem till Maria & William på babydate. Det är ingen babyrytmik denna vecka, så då smög vi in en babydate istället. Ska bli kul!
Oskar går i princip obehindrat nu. Sista veckan har han övat upp sina färdigheter ordentligt. Han har även fått kläm på att kliva över trösklarna, för då stannar han till lite & håller sig i dörrkarmen medan han kliver över. Lilla hjärtat vårt ❤. Han börjar att bli stor killen. Om en månad börjar jag att jobba igen & då blir Jimmy hemma i december & nästan hela januari. Efter helgerna i januari är det sen dags för inskolning på förskolan. Kommunen ringde för en vecka sedan & meddelade att vi fått plats på den förskola som vi önskat. Känns så skönt att veta så här i god tid. Jag gillar ju att ha koll & att kunna planera :-). Men först ska jag njuta av den mammaledighet som jag har kvar tillsammans med Oskar. Jag är glad att jag bor i Sverige med vår fantastiska föräldraförsäkring som vi har. ❤

Första snön....

Kategori:

...har fallit, om än inte i några mängder, men för en liten stund var marken vit. Jag tycker att det är mysigt & helt plötsligt gick hösten över till vinter. Maken har satt på vinterdäcken idag, så nu är vi förberedda om snön kommer på riktigt.

Idag har Oskar & jag varit på 1 års kalas hos William & Maria. William fyllde 1 för ett par veckor sedan, men var sjuk då, så idag var vi på kalas & grattade honom. Mysigt & kul som vanligt. Tack Maria!

Mörker & snö har gjort att jag börjar längta lite till att pynta för advent. Tycker verkligen om att få plocka fram stjärnorna & ljusstakarna för att göra det fint i fönsterna. Blir nog ingen gran i år dock för de stora barnen är hos sin mamma över julen i år & vi andra i familjen ska ned till mina föräldrar & fira jul. Mys ska det bli.

Beställde två ljusstakar idag från ellos.se som kommer bli kanon fina till advent ❤

Härliga höst

Kategori:

Härligt höstväder har det varit idag, sol & kall, klar luft. Härligt!
Idag har vi varit ute & pysslat lite i trädgården. Studsmattan har monterats ned för vinterförvaring & trädgårdsmöblerna, på uteplatsen, har plockats in i förrådet. Oskar har varit ute & röjt i gräset, lycklig över nya spännande upptäckter.
Vi har en stor kastanj på tomten & fy tusan vad löv det blir. Jimmy började att räfsa idag, men fortsättning följer.

Jag är med i lite olika köp & sälj sidor på Facebook. Har köpt något tidigare & sålt lite mer, men idag pratade Jimmy & jag om att vi skulle köpa en "bärstol" till Oskar, så jag gick in på en av sidorna & kikade... snacka om tur. En av våra grannar hade en till salu. Ja, tack! & så blev det. Fantastiskt skick var den i oxå. Kanon! Oskar har varit ute & provåkt den idag & var jätte nöjd, så även föräldrarna. Tänkte att det blir perfekt om man ska ut i skog & mark, där det inte funkar med vagn.

Födelsedag

Kategori:

Idag fyller min älskade make 45 år. Grattis mitt fantastiska liv! Älskar dig ofantligt....❤

Liten har precis vaknat, så vi sitter i soffan & morgonmyser. Idag blev det en tidig morgon. Hörde när maken kom hem efter att ha jobbat natt, då han pratade med min pappa som varit hos oss tillsammans med mamma över helgen. Dags för dem att åka hem idag & de är ju morgon pigga & vill komma iväg tidigt eftersom de har en bit att köra. Med andra ord gick jag upp kvart i sex & gjorde frukost till dem. Vinkade av dem för en stund sedan & det känns alltid lika trist när de åker. Har varit riktigt mysigt att ha dem här & se dem mysa, busa & knyta an till Oskar. Önskar att det inte hade varit ett sånt avstånd, utan att de kunde få träffa Oskar oftare.
Nu har vi bestämt att vi ska åka ner några dagar på höstlovet med alla barnen & hälsa på, så nu är det ju bara knappt två veckor tills vi ses igen denna gången.

Igår firade vi Jimmy, så större delen av släkten var här. Mysigt att ha alla samlade. Tack alla som var med & firade min älskade make :-).

Kalas

Kategori:

Fredag & Oskars kompis Milla fyller 1 år idag. Grattis älskade lilla Milla! Vid lunch ska vi dit på kalas & gratta henne :-).

Idag åker Hannah & Izac till sin mamma över helgen igen & imorgon kommer mina fantastiska föräldrar på besök. Saknar dem massor ❤. Ska bli härligt att få träffa dem igen. De stannar över helgen & på söndag ska vi ju fira Jimmy. Känns som en alldeles lagom & underbar helg :-).

En sockerbagare

Kategori:

Äntligen blev det då bullar bakade idag & goda vart de :-)
 

 

 

<3

Burr....

Kategori:

...vilket grått ruskväder. Sitter i soffan, har lite ljus tända, dricker kaffe & virkar på en mössa. Liten sover förmiddagslur & alla tråkiga måsten gjorde jag igår, så nu är det egentid en stund.
Min älskade make fyller år på måndag & jag har fixat present åt honom :-). Alltid lika kul att ge folk presenter & se deras reaktioner. Han kommer garanter att uppskatta den.
Både Hannah & Izac fyller år sen i November, så det börjar ju bli dags att fundera på presenter till dem oxå, för att inte tala om julklappar... Är nog dags för Camilla att lägga på ett kol.

<3

Huslig husmor

Kategori:

Dags för liten att sova eftermiddagslur & ett ypperligt tillfälle för mig att blogga. Hade tänkt att vara lite huslig idag & baka. Blev en sats kokostoppar i alla fall. Hittade ett recept där det skulle vara lime i smeten, som jag provade. Där av gjorde jag bara en sats att börja med. Maken gillade dem & barnen får testa när de kommer hem. Själv gillar jag inte kokostoppar, så jag har inte smakat alls.
Hade tänkt att göra bullar oxå, men jästen glömdes inhandlas, så det får bli en annan dag. Vi ska ju fira Jimmys födelsedag till helgen & det är ju extra trevligt med en del hembakat i alla fall.
Har dessutom hunnit damma & dammsuga tillsammans med min älskade make. Bara toan kvar & dammsugning av övervåningen. Barnen brukar dammsuga sina egna rum & toan nere ska jag straxt ge mig i kast med. Känner mig som en riktigt huslig husmor för ovanlighetens skull.


 

Mentalt trött

Kategori:

En lång dag har det varit, som tillbringats på Gävle sjukhus. Trött är man efter dålig sömn natten som var, tidig morgon & anspänningen som varit under dagen. Skönt är det att operationen nu är gjord & att allt gick bra. Oskar har varit jätte duktig, tapper & tålmodig.
Skönt att få komma hem & landa.
All personal som vi har träffat under dagen, har verkligen varit fantastisk. Inte bara på att ta hand om patienten, som i detta fall var Oskar, utan även på att förklara & på att få oss föräldrar att känna oss trygga.
Nu återstår lite återhämtning & läkning för Oskar, men underbart skönt att det är över ❤

Så är det då dags...

Kategori:

Imorgon är det så dags för Oskars operation. Med en klump i magen intalar jag mig att det kommer att gå bra & visst kommer det med all sannolikhet att göra det. Mitt förnuft vet att så är fallet, men min mamma känsla släpper inte riktigt oron.
Vi har köpt det som vi ska för de förberedande åtgärderna. Oskar ska duscha i kväll & imorgon bitti med bakteriedödande medel & två timmar innan op. ska Emla plåster på som bedövning där ska sticka honom. Och så ska han ju fasta från klockan två i natt oxå.
Klockan åtta imorgon skrivs vi in på avdelningen & sedan efter operationen när Oskar har vaknat ordentligt, får vi åka hem.
Mitt förnuft vet att det kommer att gå bra... ❤

Hur tänkte hon nu?

Kategori: Allmänt

Igår när vi var i Borlänge, stannade vi till en snabbis vid Dollarstore. Jimmy gick in & handlade medan jag satt kvar med barnen i bilen. Från affären kommer en kvinna/mamma med ett babyskydd monterat på vagnunderedet med en liten bebis i och med sig har hon en äldre kvinna & de går fram till sin bil. Mamman sätter in babyskyddet med bebisen i baksätet & hoppar in bredvid, medan den äldre kvinnan stoppar in vagnen där bak på bilen och sätter sig sedan bakom ratten, startar bilen & kör sedan iväg. Det som händer nu gör mig väldigt förvånade & förskräckt. Det sista jag ser är att mamman lossar barnet ur babyskyddet, sitter själv utan bälte, och lägger barnet till sitt bröst lagom som bilen kör iväg. Då undrar jag....hur fan tänkte hon nu? Är hon inte mer rädd om sitt nyfödda lilla barn eller om sig själv. Hade det varit omöjligt att amma barnet innan bilen rullade från parkeringen?
Vad vet jag!?

Morgonstund...

Kategori:

Lugnet har lagt sig i huset. Maken har åkt till gymet & de stora barnen till skolan. Liten & jag myser framför morgon TV:n. Gummibjörnarna visas & Oskar följer med stor koncentration.
Tanken var ju kalas hos Theo & Matilda idag, men det har blivit flyttat eftersom alla inte kunde komma. Blir en mysig hemma förmiddag istället innan bad på Aquanova. Vi ska en sväng till Kupolen oxå, för Izac hade något som han ville handla. Vi behöver dessutom till Apoteket & handla inför Oskars operation.

Imorgon hade jag nog tänkt att baka tills vi ska fira Jimmy. Sen på eftermiddagen ska vi till Jimmys moster & fira henne. På söndag ska vi sedan till Jimmys pappa & hans fru och hälsa på. Blir en riktig familjehelg ❤

På språng

Kategori:

Nu börjar det att lossna för Oskar med att gå. Så himla kul att se hur lycklig han är över att han kan gå. De sista dagarna har det blivit stor skillnad på hans balans. Nu har han förstått att det går bättre om han går sakta & känner in balansen, istället för att bara rusa på.
Det är ju inte så att han går obehindrat eller långa sträckor än, men han går korta sträckor hela tiden & lyser av lycka varje gång han fixar det. Härligt! ❤

Även mamma & pappa har varit lite duktiga på att gå denna veckan. Två dagar i alla fall har vi kommit ut på morgonpromenader i det härliga höstvädret. Idag blev det 6 kilometer & tidigare i veckan vart det 7,3 kilometer. Det är ju så himla vacker natur här där vi bor, så det är ju dumt att inte utnyttja de tillgångar som finns. Dessutom blir det ju en härlig tupplur i friska luften för Oskar oxå. Jag la i hans åkpåse i vagnen nu i veckan eftersom det inte går över 10 grader längre, ens mitt på dagen. Ligger som en kung...härligt varm om kroppen med frisk luft i lungorna...

Imorgon ska Oskar & jag på kalas till Theo & Matilda. Theo fyllde 1 år igår. Ska bli mysigt & tänk vad det har gått fort året som gått.
Efter det ska familjen åka till Borlänge & bl.a. bada på Aquanova. Kanonavslutning på veckan om ni frågar mig. ❤

 

 

Ny vecka

Kategori:

Helgen har gått & vardagen är åter. Idag på förmiddagen var Oskar & jag på babyrytmiken. Dock var inte Oskar på topp, utan gnällde en del, men såna dagar har vi nog alla ibland. Fika & bus med kompisarna var kul i alla fall.
Denna veckan händer det mycket trevligt. Två av Oskars kompisar fyller 1 år, så det blir två kalas att gå på. Dessutom fyller Jimmys moster år på lördag, så då blir det ett kalas till. Ett himla kalasande blir det. Tur att inte alla veckor ser ut så här med fika & tårta.

På fredag funderar vi på att ta en tur till Borlänge & Aquanova. Blir bad för hela familjen. Så himla mysigt.... Annars rullar nog veckan på som vanligt.

Det märks att Izac har börjat sexan & att han ska betygssättas i år. Det är verkligen skillnad på läxor & prov. Mycket mer att göra nu än i femman. En del pluggande blir det även på helgerna, vilket jag förstår att han inte alltid tycker är så himla roligt. Konstigt det där att datorn & xBoxen lockar mer ;-) ❤

Fredag

Kategori:

Helg igen, men ingen rolig sådan. Hannah & Izac åker till sin mamma idag & maken har eftermiddag hela helgen. Oskar & jag är med andra ord solokvist... Jag har så svårt att ta mig för något (utöver det som måste göras) när vi är ensamma. Får hoppas på härligt höstväder så att vi kan vara ute lite.

Nu närmar sig Oskars operation ännu en gång (tredje gången som den skjuts fram), så idag ska vi till BVC på en extra väg & mätning, så att jag kan skicka in hans hälsodeklaration inför narkosen. Man ska dessutom svara på en massa frågor om allergier & reaktioner på tidigare narkoser & bedövningsmedel... Ja inte vet då jag. Han är ju bara ett år & inte varit med om något som detta. En lunginflammation när han var sju månader, men annars varit frisk, tack & lov. Det är ju med blandade känslor som man fyller i dessa papper. Vill ju inte att min älskade liten ska behöva gå igenom detta, men det måste åtgärdas & är ingen komplicerad operation, så lika bra att få det överstökat. Behöver handla en sväng på apoteket. Han ska förberedas med Emlaplåster på två ställen samt duscha två gånger med bakteriedödande innan operation. Svårast blir nog att han ska fasta. Hur förklarar man för honom att han inte får äta!?
Ja ja, det löser sig nog. Ska bli skönt sedan när det är över, men fortfarande en & en halv vecka innan vi är där...

Höstmörker

Kategori:

Nu går det undan. Igår var det mörkt vid halv sju & nu på morgonen håller nattens mörker greppet längre & längre. Jag har ändå fördelen av att inte påverkas så mycket av mörkret med trötthet, men jag gillar inte riktigt att ungarna är ute när det är mörkt. Inget att göra åt dock eftersom det snart är mörkt riktigt tidigt på eftermiddagen. Reflexvästar på....

Igår gick jag äran att bada med Oskar på babysimmet & mysigt var det. Har ju bara varit med & tittat innan & sen har vi ju badat själva, men första gången på babysimmet. Måste verkligen rekommendera det som aktivitet. Vill man göra något mysigt tillsammans med sitt lilla barn, som dessutom är ger barnet vattenvana, är babysim grejen ❤