Ett ögonblick i sänder...

Modellen är inte böjbar

Kategori: Allmänt

Sedan Oskar insåg att han kan ställa sig upp (vilket var för ett par veckor sen) är inte min modell av bebis, Oskar 9.11, böjbar :-).
Färdigheten att resa sig upp & sedan stå har han snabbt utvecklat till en konstform. Han står överallt & håller sig i allt som går att hålla sig i. Det gäller att inte slappa som mamma nu, utan att vara på alerten.
Jag funderar ibland på vart tiden tog vägen & hur den där lilla kraken på 2,8 kg. som jag födde fram, redan har blivit så stor.
Samtidigt är det fantastiskt att se den nyfikna, glada killen som Oskar är, utvecklas & lära sig nya saker. Att en så liten kropp kan innehålla så mycket energi & ork till att upptäcka... Det är härligt att se när han lilla ansikte bokstavligen exploderar av glädje varje gång han upptäcker något nytt eller klarar av nya saker.
 
Många av oss vuxna skulle behöva jobba lite på den nyfikenheten & glädjen för att utvecklas, som barn har.
 
<3
 

BVC

Kategori: Allmänt

Då var det så dags för ett nytt besök med Oskar på BVC.
Två månader sedan sist, så spännande att se om han vuxit mycket, mammas lilla hjärta. Vågen visade 10380 gram och 76,5 cm lång hade den lilla herrn blivit. Nästan ett kilo hade han gått upp sedan förra gången & vuxit 2 cm. Jimmy & jag brukar slå vad om vad Oskar väger varje gång. De flesta gånger har faktiskt jag haft rätt, men inte denna gången. Trodde inte att han gått upp så mycket, så nu blir jag tvungen att bjuda mannen på en räkmacka på Hanssons ;-).
 
Idag var det ju 10 månaders kontroll & dags för Oskar att träffa tandhygienisten och visa upp sina två små bissar. Mamma & pappa fick information om hur vi ska sköta Oskars tänder & så fick Oskar välja en tandborste. Efter det fick vi ta en tur till apoteket & köpa tandkräm till honom, så nu har vi provat att borsta med tandkräm för första gången (bara haft vatten på borsten innan) & Oskar verkar tycka att det är helt OK. Jag fick borsta hur länge jag ville. Antar att det är skönt eftersom det sannolikt kliar i munnen på honom, då fler gaddar är på g :-). Får väl se om det är nyhetens behag eller om det fortsätter att gå bra.
Ska ju ändå borstas två gånger varje dag :-)...
 
 
Tog tag i ett telefonsamtal i går som jag dragit på.
Vid Oskars fem månaders kontroll upptäckte doktorn att han har ljumskbråck som han haft sedan födseln. Detta är något som behöver åtgärdas med operation. Han lider inte eller har några besvär (tack & lov), men det behöver ju som sagt åtgärdas. I början av mars fick vi en tid på kirurgmottagningen i Gävle, där de undersökte Oskar & bestämde att det behöver opereras. Efter det skulle det skickas en remiss för op. Enligt vårdgarantin ska man ju bli erbjuden en op. tid inom 90 dagar, men nu har det gått en bit över de 90 dagarna och vi hade inte hört något.
I går ringde jag till slut, så nu har vi fått en tid i slutet av augusti. Ska bli skönt att få det gjort, men samtidigt känns det inte bra att mammas lilla hjärta ska bli sövd och skuren i :-(.
Om allt går som det ska, så är det en operation som man får åka hem efter samma dag i alla fall.
 
<3

Eftermiddagstur

Kategori: Allmänt

När min älskade make kom hem från jobbet hoppade jag in i duschen (inte helt lätt att alltid hinna med det när man är ensam hemma med Oskar & det är fullt ös hela tiden just nu ;-)). Det blir liksom 5 minuter egentid att andas på.
Vi drog iväg till Valbo, Owes & Köpis.
På Owes finns det så otroligt mycket fint till bl.a. hemmet, men idag blev det faktiskt ingenting. Vi köpte ett par jeans till busfröt som vi hittade i barnaffären som de har där. Det är kul (tycker i alla fall jag & mannen klagade inte han heller) att bara strosa omkring & kika.
Jag skulle vilja ha något att hänga i taket på badrummet & stoppa en blomma i, men inte riktigt en ampel. Svårt att förklara, men jag vet nog när jag ser den. Hittade ingen idag i alla fall.
Drog sedan vidare till Köpis, där vi hittade lite mer till Oskar & så käkade vi på Jimmys favorit....Subway. Fick bli en skagen på parmesanbröd & det smakade inte illa ;-).
 
Stannade på Coop i Sandviken på vägen hem för att handla lite mat. Vi behövde en kudde till, till Oskar oxå, så vi sprang in en sväng på Jysk & hoppsan, så blev det två sittdynor till en bänk som vi har på altanen...
Skönt sen att bara komma hem & ta det lungt. Maken har varit iväg en sväng & tränat. Oskar & jag har hängt i soffan & busat & myst.
Bättre avslutning på en dag finns väl inte :-).
 
 
 
Höll ju på att glömma...blev ju kvällslektyr till mamma oxå...
 
 
<3

Oskars rum

Kategori: Allmänt

Oskar kommer ju att få ett eget rum framöver.
Just nu används det rummet som gästrum/datarum & Oskars leksaker är i vardagsrummet. Vi känner inte att han har något behov av ett eget rum än & han sover ju inte en hel natt utan mat än heller. Dock kan jag känna en längtan efter att få pyssla iordning hans rum & jag tror att vi vet hur vi vill ha det. Tapet har vi hittat, men inte köpt den än.
När vi flyttade in i huset som vi bor i , var ju de roligaste rummen att göra iordning Hannahs & Izacs.
Man kan göra så himla mycket kul med ett barnrum.
Oskars kommer nog att bli ganska enkelt med vita möbler och mycket förvaring till alla hans saker, men som sagt dröjer ett bra tag till innan han är i behov av ett eget rum. Jag har köpt den första saken till hans rum ialla fall, för det kunde jag inte låta bli. Hittade en otroligt vacker väggtext som kommer att pryda någon av väggarna i hans rum. (Jag tror att det blir vid huvudgaveln av sängen.) Den är inte så stor, så det kommer inte bli något problem direkt att hitta en plats som passar...
 
Texten lyder:
 
Underbar
&
Älskad
 
<3

Villervalla

Kategori: Allmänt

Fick här om dagen ett mejl från Villervalla, om att de hade rea nu. De har så himla mycket fina barnkläder i härliga färger som man blir glad av. Oskar behöver faktiskt en del nytt, så det blev ju så att jag beställde ett par saker till honom. Väntar nu på att de ska dimpa ner i brevlådan.
Vid Lager 157 i Sågmyra finns det ju en lada som har en hel del barnkläder. De brukar ha kläder från Villervall till bra pris & en massa annat fint oxå. Kanske ska övertala mannen att ta en sväng dit under semestern ;-).
 
Beställde dessa till lilla hjärtat...
 
(bilder lånade från villervalla.se)
 
Idag har Oskar & jag varit på babydate hos Maria & William.
Vi träffade bebiskompisarna & deras mammor. Lek, bus & smaskig fika. Oskar var helt slut efter & somnade så fort bilen började rulla. Tar på krafterna att mysa med kompisarna :-).
 
<3

Regnig måndag

Kategori: Allmänt

Denna regniga måndag började med att mannen sov efter att ha jobbat natt. Efter lunch packade vi in hela familjen i bilen & stack iväg till Sportys lekland i Falun. Perfekt utflyktsmål dagar som denna...
Vi var visserligen inte ensamma där, men eftersom vi inte kom dit förrän vid två, så tunnades det ut ganska fort. Barnen var jätte nöjda & sjöblöta av svett efter några timmars ihärdig lek :-).
 
 
Lite handling av mat blev det på vägen hem. Väl hemma brassade vi tacos & nu i kväll har vi haft film mys hela familjen och sett den animerade filmen Mästerkatten.
Ungarna gillade den skarpt :-).
En regnig måndag började väldigt grå, men blev riktigt bra...
 
<3

Midsommar

Kategori: Allmänt

En härlig midsommarhelg i Småland, hos mina föräldrar har passerat.
Mys att träffa familjen, men sen är det alltid skönt att komma hem också.
Det har varit en trevlig helg tillsammans med mamma, pappa, min syster, hennes man & deras lilla tös (Oskars kusin) Leia samt Jimmy & våra tre barn.
God mat & slappa dagar...
Midsommarafton firades med sill, rökt lax, rökt ål, nubbe & massa annat gott. Vi gjorde en söt liten midsommarstång och jordgubbar & grädde slank ju givetvis också ned. På kvällen skulle vi ha grillat, men alla var fortfarande så mätta då, så det blev lite vickning istället.
På midsommardagen var det fest i hamnen vid dansbanan, precis som när jag var liten med folkdanslag & lottstånd. Tyvärr kom det världens regnskur lagom när barndansen runt stången precis började, så det blev bara två danser för barnen, innan vi behövde söka skydd...
 
Jag hade fel om Hannah & Izac...nog tusan hoppade de i havet och badade alltid :-).
Dagen då vi kom ned var det 22 grader i vattnet, men tyvärr mycket sjögräs efter som vinden legat på. Annars brukar det vara så himla klart & fint vatten. Långgrunt är det & botten täckt med vågig, vit sand...underbart! De andra dagarna var det bara 18 & 19 grader, men de badade då också.
Jag är djupt imponerad ;-).
 
Nu jobbar Jimmy denna & halva nästa vecka innan han går på semester. Kommer att bli tomt i huset nu ett par veckor när de stora barnen ska ha sommarlov tillsammans med sin mamma.
Får ta igen det sen när de kommer hem igen.
 
Här kommer lite bilder från helgen som varit... :-)
 
 
<3
 
 
 

Egentid

Kategori: Allmänt

Nu sover alla barnen...eller ligger i sina sängar i alla fall (tveksamt att den största sover än). Imorgon åker vi iväg på årets första lilla sommarsemester. Ska bli härligt med en liten "roadtrip".
En riktig familjemidsommar kommer det att bli :-).

Nu passar jag då på att ägna lite tid åt mig själv, sånt som inte hinns med under dagarna. Färg sitter i håret & naglarna är målade. Nu väntar bara duschen & lite benrakning. Får bli när hårfärgens 30 minuter har passerat. Skulle behöva färga mina ögonbryn också, men tveksamt om jag orkar det idag. Klockan börjar ju dra iväg & imorgon ringer väckarklockan 06:00. Vi har ju en bit att åka ner till Småland & med branen blir det ju en del stopp. Behöver ju både fylla på med energi & göra av med lite spring i benen :-).

Börjar bli lite skillnad att åka långa bilresor nu med Oskar. Förr sov han i princip hela tiden oavsett om vi åkte en eller sex timmar, men så är det ju inte nu. Han sover sina rutinmässiga lurar & där emellan är det inte alltid helt enkelt att underhålla honom.
Ska bli otroligt mysigt att fira midsommar & att träffa familjen, min mamma & pappa som vi ska vara hos, men även min syster, hennes man & deras lilla tös kommer. Med andra ord blir vi tio stycken.
Mys!

Hannah & Izac säger att de ska bada, men jag är inte helt säker på om de har insett att det inte hunnit att bli så varmt i havet ännu. Vi får väl se om det blir något bad eller inte ;-).

<3

Middagslur

Kategori: Allmänt

Oskar har haft två nätter när han sovit ovanligt länge på morgonen. Rutinerna har sett lika ut på dagen, men istället för att slå upp sina vackra blå halv sju, har han sovit till åtta. Men så inatt... 
...jag kom väl i säng nå´n gång efter tolv igår & somnade gott. Kl. 01:00 vaknar Oskar och är sedan vaken 1,5 timma (klockan var halv tre när jag tittade på den sista gången) & då undrar jag verkligen...varför då? Han var så glad & tyckte att livet var toppen, där han for runt som en raket mellan mig & Jimmy. Mamma & pappa var inte lika nöjda med livet just då, kan tilläggas ;-). Så idag när maken var på jobbet, de stora barnen iväg & lekte med kompisar & Oskar sov eftermiddagslur, sov även mamma. Jädrans vad skönt det var & när jag vaknade var jag inte så där seg som man kan bli, utan kände mig som en ny människa.
Härligt!
Hoppas att det var en tillfällighet & att han sover ordentligt inatt. Dagen efter blir så mycket trevligare då både för bebis & mamma :-).



Imorgon kommer kompisarna från babyrytmiken och deras mammor på babydate.
Ska bli mys.
Egentligen skulle vi ha varit hemma hos Maria & William, men stackars William har blivit sjuk.
Hoppas att han kryar på sig snart!

<3

Bara regn hos mig...

Kategori: Allmänt

Hur var det Orup sjöng i sin gamla slagdänga...
"vi måste ha retat gudarna eller gjort nå´t fel...för jag har bara regn hos mig"...


(bild lånad från msdemoch.wordpress.com)

Dagens I-lands problem: När kommer sommaren?

<3

Snillen spekulerar

Kategori: Allmänt

Sen Oskar började att äta barnmat, så har jag insett hur mycket tomat alla (inte alla kanske, men väldigt många) barnmatsburkar innehåller.
Fläckar blir det ju oavsett vad man har för haklapp & klä in det stackars barnet i plast lockar ju inte direkt ;-).
Att det blir fläckar i sig gör ju inget, för man brukar ju säga att lortiga barn har lekt & är lyckliga barn, men de är ju så svåra att få bort dem i tvätten. Har faktiskt testat ett husmorsknep & insett att det är det enda som funkar ordentligt...tvätta bort tomatfläcken med lite diskmedel för hand & sen köra det i maskin som vanligt. I det här fallet kan faktiskt Tabort & Vanish slänga sig i väggen :-).
Köpte en ny pipmugg till Oskar förra veckan som han gillar & som funkar kanon, men samma sak där...en måltid och så är den nya fina, vita pipen rödbrun. Inte f-n går det bort i disken heller. Vet ju att muggen är ren efter disk, men det ser ju så ofräscht ut. Vad göra?
Någon som har tips & idéer på detta giganstiska I-lands problem?



<3

Tro, hopp & kärlek

Kategori: Allmänt

Idag när min älskade make kom hem från jobbet Och jag såg honom komma in genom ytterdörren, slog det mig att jag är lika förälskad i denna fantastiska man som när vi träffades. Jag känner fortfarande samma pirr & varma känsla i kroppen, som då.
Jag är så ofantligt lyckligt lottad som får äran att uppleva denna otroliga kärlek till en annan människa.
Både att  få ge och att få ta emot.
Tack Jimmy för (snart) fyra fantastiska år, ser fram mot att bli gammal tillsammans med dig mitt underbara liv!

Älskar dig!



<3

Fredag

Kategori: Allmänt

Idag är det fredag & Jimmy har precis gått på sitt "veckoskift", vilket innebär att han jobbar hela helgen...öken! Tack & lov så jobbar han fm, så vi lär väl kunna hitta på något trevligt, hela familjen på eftermiddagarna.
De stora barnen har ju sommarlov & spenderar de två första veckorna av lovet hemma hos oss. Sen kommer de att vara hos sin mamma och ha lov i två veckor innan de kommer hem igen.
Vi har inte riktigt planerat vad vi ska göra på semestern. Någon vecka i småland hos mina föräldrar, som bor vid havet, kommer det att bli, men annars vet vi inte. Av de fyra veckor semester som Jimmy har, är vi hela familjen tillsammans två av dem, så vi får se vad som händer & sker. Härligt att bara ta det lugnt tillsammans & mysa också. Förhoppningsvis lär det bli en del bad i alla fall :-).

Idag står studentmottagning på programmet. Jimmys kusin tar studenten, så henne ska vi iväg och fira på eftermiddagen. Hannah ska följa med in och hämta henne med ekipage i Sandviken, men vi andra möter upp på mottagningen.
Annars inget speciellt planerat. Oskars & min förkylning blir bättre och bättre, men fy tusan vilken tid det har tagit. Usch...inga fler förkylningar nu i sommar, tack!



<3

Busloppa

Kategori: Allmänt

Bus är det som står på Oskars program om dagarna.
Varje minut är en upptäcksfärd för honom där han undersöker allt han hittar. Spännande är det att se hans framsteg. Ofta kryper han fram till frysen och sitter där och pratar med sin kompis ;-)....(spegelbilden av sig själv i frysdörren). Det är ju fler än en gång om dagen som man funderar på vad som rör sig i hans lilla huvud.
Fort går det när han kryper också. Det gäller att hänga med i svängarna och ligga ett steg före.
Just nu är mammas garnkorg väldigt spännande. Idag kröp han omkring med ett nystan, så man kunde följa garnet vart han varit i huset :-).
Lilla tok <3.



Idag på eftermiddagen blir det en tur in till Sandviken. Ska försöka att handla hem det som vi ska ha till hallen. Blir säkert något annat också ;-). Förstår inte att det ska vara så svårt att bara handla det man tänkt från början. Finns så mycket fina bra-att-ha saker som följer med hem oftare än nödvändigt.

<3

Sommarlov

Kategori: Allmänt

Grå, trist och med ösregn började denna dag, Hannah & Izacs skolavslutningsdag.
Höll tummarna för att det skulle klarna upp till kl.17, då skolavslutningen skulle va. Vilken himla tur vi hade. På em. sprack molnen upp och fram kom en härligt blå himmel och en värmande sol :-).

Skördade lite i landen för att smycka altanen...



Skolavslutningen var i kyrkan & det var jätte fint.
1:orna & 5:orna hade sånguppvisning och eftersom Hannah går i 1:an & Izac i 5:an, så var de båda med framme i kyrkan och sjöng. Alla barnen var fantastiska. Mysigt med skolavslutning & stolt som en tupp är man :-).
Grillning & jordgubbstårta hemma hos oss efter. Jimmys pappa med fru & Jimmys moster var med. Trevligt & barnen var jätte nöjda.

Kan fortfarande komma ihåg pirret och känslan då man stod inför ett långt sommarlov med bad & bus.
Härligt! :-)




Izac & Hannah 2012-06-12

<3

Sätt fart då...

Kategori: Allmänt

Kan någon ge oss en spark där bak, så att vi blir klara med hallen.
Har inte kommit iväg och handlat grejor än, så ingen tapet eller lim inhandlat. Kan visserligen bero på att hela familjen går på sparlåga just nu, men i alla fall.
Dags att sätta lite fart!
Imorgon ska vi först ha skolavslutning med grillning efter, sen får vi ta tag i rusten. Både Izacs och Hannahs årskullar ska sjunga framme i kyrkan, så vi måste verkligen komma ihåg videokameran. Är så himla dåliga på att använda den. Det är ju faktiskt en helt annan sak att se film mot stillbilder. Lär väl fota en del också antar jag, så vi har både och.
Pratade med min älskade pappa och mamma på telefon idag. Sakanar dem... Pappa ville komma upp i slutet av sommaren och hjälpa till att måla om vårt hus. Vi hade tänkt att vänta till nästa år, men vad säger man om det... Tack! älskade pappa det får du gärna. Snart får jag dessutom träffa dem eftersom vi ska fira midsommar tillsammans. Min syster och hennes familj kommer också att vara med så det ska bli roligt. Hennes älskade lilla tös, Oskars Kusin, är bara sju månader äldre än Oskar. Roligt om de kan träffas så mycket som möjligt under uppväxten, trots att de inte bor på samma ort. Sist de sågs kröp ju inte Oskar, så det ska bli roligt att se om deras utbyte av varandra har ändrats något, nu när Oskar har knappat in lite på henne i utvecklingen. Ska bli mys att få pussa på och busa med mosters lilla hjärta.
<3

Vill bli frisk

Kategori: Allmänt

Drygt att må på detta vis...vill att förkylningen lämnar min kropp NU!
Det hackas och hostas lite överallt i den här familjen just nu, men jag har väl tagit den största smällen hittills, men hellre jag än barnen.

Denna veckan händer det ju en del så det vore härligt att slippa ställa in fler trevligheter än 50-års festen igår.
På tisdag är det skolavslutning på kvällen och efter det tänkte vi grilla hemma hos oss, några från släkt/familjen. Lär väl bli en jordgubbstårta också, för det finns väl inget bättre sätt att sparka igång ett sommarlov :-)...
På fredag är det studentmottagning att gå på. Jimmys kusin tar studenten, så vi ska iväg och gratulera henne. Har beställt en present till henne som jag verkligen tror slår huvudet på spiken...spännande ska det bli att se henne öppna paketet i alla fall. Jag blir som ett litet barn på julafton fast jag är ju inte nyfiken eftersom jag får något, utan nyfiken på vad den tycker, som jag/vi ger till. Roligt att ge presenter är det :-).

Oskar och jag har egentligen en babydate att gå på hemma hos Matilda och Theo nu på tisdag, men vi båda är ju snorig plus att de stora barnen är ju hemma då och maken sover efter att ha jobbat natt, så vi kan inte hänga på denna veckan. Trist, men ce la vie! Hoppas att det funkar för oss nästa vecka istället. Både jag och Oskar tycker ju att våra babyhäng är riktigt mysiga.

<3

Hemmamys istället

Kategori: Allmänt

Ja, då skulle man ju egentligen varit på stort 50-års kalas idag då, men jag har inte mått något vidare idag. Är ordentligt snorig, hostig, hes & har ont i halsen. Oskar är oxå smårasslig, så efter mycket fram & tillbaka funderande bestämmde jag och Jimmy att vi blev hemma. Jätte trist, men vad ska man göra. Inget vidare att gå på fest & må uselt. Hoppas att alla de andra 97 gästerna har trevligt i alla fall & framförallt huvudpersonen för festen...50-åringen.
Grattis!

<3

Shop til I drop

Kategori: Allmänt

Idag har det varit ett riktigt shoppingrace och kul har det varit. Ändå har vi inte hunnit med IKEA & Proteinbutiken som det var tänkt.
Men de står väl kvar till nästa gång...
Tur att man är gift med en tålmodig man som oxå tycker att det ät trevligt att shoppa ibland. Vi var i Valbo centrum och jag tror aldrig att jag har varit där innan och det har varit så lite folk som det var idag.
Jätte skönt att kunna strosa runt utan att trängas.
Oskar fick en del kläder. Insåg när jag fotade dem att allt gick i samma färgskala...blått, svart, vitt & grått, men det var ju basplagg som han behöver. Finns så mycket fint till de små, så man skulle ju kunna handla hur mycket som helst. Sist, för en månad sedan på 8-månaders kontrollen var ju Oskar 74,5 cm, så nu köps bara stl. 80.
Ingen idé med nå´t annat :-).




Pyjamasar långa & korta







Handlade dock inte så mycket till mig själv som jag faktiskt hade behövt. Inte ett enda klädesplagg blev det, men jag hitta de ett par Teva sandaler som jag köpte och sedan lite hygien/skönhetsprodukter.
Köpte ett annat saltvatten spray än det jag tänkt beställa från Lyko.se som jag tänkte prova istället. Sen blev det nagellack, läppglans, mascara, deo & hudkräm som luktar så gott att man kan sitta & sniffa på den hur länge som helst.
Dessutom tycker jag att den är bra, för jag har använt den flera gånger innan.





Sen hittade vi dessa kaffemuggar som både Jimmy & jag gillar, så dem fick det bli också. Börjar bli dags att byta ut en del saker i köket. 8 muggar slank med hem.
Maken köpte sig lite saker han också. Bl.a. ett par nya träningsskor som han ska ha när han kör Body Combat. Hannah fick två par skor & Izac skor och shorts. Alla nöjda och glada med andra ord.

Hannah & Izac är nu hos sin mamma över helgen, lilla hjärtat sover och jag ska mysa ner mig hos mannen i soffan. Känns att man varit på språng hela dagen :-).

<3

Snorigt

Kategori: Allmänt

Ja ha...då har liten blivit snorig & hostig igen och jag snorig & ont i halsen. Inte mycket sömn inatt för Oskar har bökat fram och tillbaka och inte riktigt kommit till ro.
Sova antar jag att man får göra i ett senare liv ;-).
Ingen feber i alla fall & det får man ju vara glad för.

Idag åker de stora barnen till sin mamma över helgen. Vi ska passa på att åka till Valbo & Gävle en sväng och shoppa lite, när vi ändå far åt det hållet. Både jag och Oskar behöver lite nya kläder. Maken hade visst ett väldigt behov av att åka till Proteinbutiken oxå ;-).
Imorgon ska vi på 50-års fest (om ingen av oss blir krassligare tills dess), vilket ska bli kul. 100 gäster skulle det tydligen bli, så det är ju ingen liten fest direkt. Det vanliga dilemmat uppstår ju då...vad ska jag ha på mig? Ibland skulle det vara enkelt att vara man. En snygg kostym och sen är man klar. Jag tror dock att det skulle vara trist i längden, för jag tycker ju att det är kul med kläder och att sminka sig och piffa det där lilla extra. Jag har ju klänningar som jag kan ha, men ska nog kolla idag om jag inte kanske hittar nå´t nytt.

Ser ut att bli en härlig försommardag...




<3

Vill ha...

Kategori: Allmänt

Vet inte om jag tycker det är rättvist att maken fått sina skattepengar, men inte jag ;-).
Hade faktiskt tänkt att skämma bort mig lite extra med att beställa lite skönhetsprodukter. Sedan jag fick familj och flyttade från storstaden, så måste jag ju säga att inköpen av detta minskat drastiskt.
Eller jag köper ju det som jag behöver och vill ha, men inte det där lilla extra som kan va kul ibland och definitivt inte sen jag blev mammaledig.
Satt och kikade på Lyko.se och hittade lite smått och gott som jag ville ha, bl.a. tänkte jag prova Maria Nila Kolorit Ocean Spray. Jag har ju så himla mjukt hår och den hade fått bra omdöme i Expressens skönhetsbilaga. Får se om det kan va nå´t. Tidigare använde jag Dust it för att få struktur, men tycker att det inte funkar lika bra sen jag blev mörkhårig. Hittade lite smink och nagellack också, men det får vänta ett tag till :-).
<3

Tiden flyger

Kategori: Allmänt

Tiden går så fort att jag knappt hinner med.
De stora barnen har tre dagar kvar i skolan innan sommarlovet och imorgon blir mammas lilla hjärta nio månader.
Helt otroligt...nio månader!
Det är en konstig känsla för på ett sätt känns det som om Oskar alltid funnits i mitt liv samtidigt som det känns som att vi nyss kom hem med honom från BB. Förstod nog aldrig riktigt innan jag fick barn, vilken fantastisk resa man skulle göra och vilken vändning livet tar när ens lilla barn föds.

Jag är så fantastiskt lycklig och priviligerad att få vara din mamma Oskar, älskar dig ofantligt!


Igår var Oskar och jag på babydate med bebisarna och mammorna från babyrytmiken, hemma hos Emma & Milla. Riktigt kul att vi har kunnat hålla i och träffats varje vecka. Nästa vecka ska vi hem till Matilda & Theo.
Vi var även en sväng till Valbo på kvällen, till världens bästa frisör Sarah. Dags för barnen att klippa sig & Hannah fyllde på med färg i sina slingor. Förra gången var de cerisa, men denna gången valde lilla fröken lila. Hon pratar dessutom redan om vilken färg hon ska ta nästa gång :-).


Både Hannah & Izac har kläder införskaffade till skolavslutningen, men båda skulle behöva nya skor. På fredag är det dags för de stora barnen att åka till sin mamma över helgen igen, så vi får väl dra iväg lite tidigare då och hoppas att vi hittar skor. Oskar skulle också behöva en del nya kläder, nu när han gått över på stl. 80. Känns som att 80 är en storlek som han borde kunna ha ett tag, eftersom hans tillväxt börjat plana ut.
Får väl se om det blir varmt någon gång så att han kan använda de shorts som vi köpt.

<3

Blåsa bort det onda

Kategori: Allmänt

Idag har mammas lilla troll haft det jobbigt...
Han har varit ledsen, bara vilja sitta i knä, ätit dåligt och haft feber :-(.
Stackars lilla hjärtat!
Jag hoppas och tror att det är hans tänder som spökar, för han vill inte att man petar i munnen på honom och han har inte varit snorig eller rosslig. Mitt mammahjärta värker av att se honom ha det jobbigt. Skulle vilja blåsa bort det onda och säga att allt kommer att bli bra.
Håller tummarna för att allt är bra när Oskar vaknar imorgon...
<3

Burr....

Kategori: Allmänt

Vilken helg till att ha varit kall & regnig.
I fredags överraskade vi i alla barnen med att åka till Falun på Rix fm festival. Eric Saade skulle bl.a. uppträda och Hannah ska ju gifta sig med honom när hon blir stor ;-), så det var ju liksom givet att hon skulle få se sin idol. Fullt med folk var det, kyligt var det & härligt glada människor var det som rockade loss till musiken.
Oskar somnade ganska snabbt i sin vagn med hörselkåporna på. Hannah var mycket nöjd och fnittrig över att ha sett herr Saade & Izac hittade en ny favorit...låten dansa pausa med Panetoz, så han var också nöjd.
Härligt att vara förälder & kunna göra sina barn så glada & nöjda.











En sak var väl så där lagom kul...fläktremmen som Jimmy bytte på bilen för några veckor sedan pajade i fredags igen. Detta innebär åter igen att vi inte haft någon bil över helgen & vädret har rent ut sagt varit skit. Mysigt att bara vara hemma med familjen också, men man är ju onekligen bortskämd med att bara kunna dra iväg när man har bil. Reservdelar är inköpta, så imorgon hoppas vi att det inte står som spön i backen , utan att Jimmy kan fixa bilen.

Idag fick vi något ryck...
Vi har pratat om att tapetsera om vår lilla hall (har många rum kvar i huset som behöver renoveras)ett tag. På eftermiddagen i dag började jag att kolla runt på lite tapeter på nätet och helt plötsligt står Jimmy och river tapet i hallen. Det var ju inte helt enkelt dock eftersom huset till 90% har strukturtapeter från det ljuva 80-talet och denna var inte spaltbar. Som tur var har vi en tapetångare och under tapeten var det målad vägg, så det blev väldigt bra i slutändan. Vi är inte klara med att ta bort tapeten än, men på god väg. Tror jag vet hur jag vill ha det där ute när det är klart. Har en liten plutt hall och sen en stor hall innanför den lilla & det känns som att jag vill att de ska gå ihop, även om det är två skillda rum. Ja, ja nu börjar vi med den lilla, så får vi ta den stora vid ett senare tillfälle. Spännande att se sen när det blir klart i alla fall.



<3