Ett ögonblick i sänder...

Aktiva dagar

Kategori: Allmänt

Nu har det rullat några dagar fulla med aktiviteter. Härligt, men trött är man när kvällen kommer.
Igår hade ju Hannah bestämt att vi skulle till lekland, så vi drog iväg till Delfinen i Gävle för lite bus & lek några timmar. Vädret i Gävle var kanon, så det var ganska lugnt där. Hannah lekte på & Oskar var i lilla hörnan (0-3 år) & busade för fullt med både pappa, syrran & andra bebisar som var där. Mysigt att se...
Vi käkade även lunch där & det var faktiskt helt OK priser. Det som är mindre bra med leklanden tycker jag, är att man inte får ha med sig egen mat eller fika.
Samtidigt förstår jag dem eftersom det är det som ger klirr i kassan, inte inträdet direkt.
Stället är super fräscht & det var en mycket lyckad förmiddag. Vi har varit på Delfinen en gång tidigare, men då var det en dag med dåligt väder. Det var precis fullt med barn där & då funderade jag på hur de som jobbar där, mår i huvudet efter en dag med den ljudvolymen. Den gången var jag mör efter bara ett par timmar & deras arbetsdag är ju längre än så :-).
 
 
Efter Delfinen åkte vi till Järbo för att hälsa på Jimmys pappa & hans fru.
Båda fyllde år för ett tag sedan, men vi har inte hunnit vara dit & gratta innan. Så på vägen, svängde vi förbi Bernö i Sandviken & köpte en jätte fin Hortensia till dem.
Det regnade lite på vägen dit, men väl där sprack det upp & blev en kanonkväll. Grillad, helstekt fläskytterfile med potatis & bea avnjöts på deras altan.
Livet kan ju vara sämre... Härlig chokladtårta bjöds det på också :-).
Egentligen skulle vi hämtat hem Izac på kvällen, men de blev kvar i Stockholm så sent, så han skulle sova hos komisen en natt till.
 
 
Idag var vi så in till Valbo & hämtade Izac som hade haft det jätte kul (självklart) i Stockholm & på Grönan.
Vi hade packat en picnickorg som vi hade med oss, så efter vi hämtat Izac åkte vi in till Boulognerskogen i Gävle.
När vi var i Valbo, så regnade det, men vi hade turen med oss & hela eftermiddagen lös solen på oss.
Vi åt vår picnic & sedan lekte barnen några timmar på de fina lekplatser som finns där. Som avslutning promenerade vi bort till Boulognercafét, där barnen åt var sin glass innan vi sedan styrde kosan hemåt.
 
 
Nu sover Oskar & Hannah sen ett tag, men Izac är vaken en stund till & myser med pappa framför TV:n. Vad som händer imorgon får vi se...kanske bara en hemmadag eller kommer vi på något som lockar oss iväg. Härlig semester, att ta dagen som den kommer.
 
<3

Kommentarer


Kommentera inlägget här: