Ett ögonblick i sänder...

Fredag hela veckan...

Kategori:

... Eller inte hela veckan, men det känns inte som det var så länge sedan det var fredag, så uppenbarligen har veckan gått fort. Idag åker de stora barnen till sin mamma & mannen jobbar helgen, så det är Oskar & jag som har helg tillsammans. Hoppas på bra väder så att det kan bli en sväng till lekparken i alla fall.

Nästa vecka sätter en del sv barnens aktiviteter igång. Hannah ska börja dansa på Showkidz & Oskar har babydate på tisdag och sen startar babyrytmiken på torsdag, så nästa vecka får Oskar träffa sina bebis kompisar två gånger. Kul!
Dessutom fyller vårt älskade lilla hjärta 1 år nästa vecka, vilket är helt ofattbart. Min familj kommer upp över nästa helgen & det ska bli så mysigt. Vi ska fira Oskar på lördagen, så blir det kalas med familj & släkt. Veckan efter sen blir det kalas för Oskars kompisar & deras mammor :-).
Vi har fortfarande inte köpt någon present till Oskar & vet inte heller vad vi ska köpa. Vi har nog en ide, men vi får se...

Älskade familj!

City mys

Kategori:

Idag hade Jimmy ett möte att gå på i Gävle, så då passade jag & Oskar på att följa med. Medan Jimmy var upptagen med sitt, strosade jag & Oskar runt i affärerna. Jag handlade inte något speciellt, utan bara njöt av att gå runt & kika. När vi åkte hemifrån var inte vädret något vidare, men vid lunch sprack det upp & blev riktigt fint, så när Oskar tog sin förmiddagslur i sin vagn, passade jag på att avnjuta en latte på en uteservering. Jimmy vart lagom klar & mötte upp & tog en latte även han. Skulle tro att det nog var årets sista uteserveringskaffe eftersom det känns att hösten är i antågande.
Vi hittade en jätte fin vintermössa (förhoppningsvis kommer väl inte vintern riktigt än) på Polarn & Pyret som vi köpte till Oskar. Risken om man väntar, är ju att de tar slut...

På vägen hem stannade vi en stund i Valbo, där vi käkade lunch innan vi åkte hem igen. Just denna form av "city mys" kan jag sakna med att bo i ett litet samhälle. När man bodde i Stockholm var det ju enklare att spontant få sådana stunder. Man behöver inte handla nå't, utan för mig räcker det att mysa runt & kika :-).



Höst kärlek

Kategori:

Jag älskar ju som sagt hösten & igår kändes det verkligen som första riktiga höstdagen för mig. Solen sken, det var ganska kallt i luften & så blåste det ordentligt... Jag klädde på mig & Oskar och gick ut på en härlig långpromenad. Först gjorde vi nödvändigt ont & var vid återvinningen med sopor, men sen gick vi till lekplatsen & var där en stund innan vi fortsatte promenaden. Oskar somnade gott i sin vagn strax innan vi var tillbaka hemma, så medan han sov ute i friska luften, tog jag mig en kopp kaffe ute på trappen. Kvalitetstid...mamma & Oskar mys...UNDERBART!




me&i

Kategori:

Då är denna söndag så gott som till enda. Har tänt lite ljus & sitter i soffan & slappar...
De stora barnen har lagt sig, men liten är uppe & nattsuddar, vilket han har gjort sista tiden. Spelar ingen roll hur mycket eller lite han sover på dagen, han suddar runt till tiotiden i alla fall. Å andra sidan sover han lite längre på morgonen.
Maken är ledig i 5 dagar nu & det ska bli riktigt mysigt.

Idag har vi (jag & Oskar) varit på klädparty hos Karro & kollat på kläder från me&i. Tack Karro!
Hade inte hört om dem innan, men när jag blev inbjuden till partyt var jag ju tvungen att kolla in dem på nätet. De hade mycket fint, så jag beställde ett par byxor & en mössa i plysch till Oskar idag när vi var där. Vissa saker i höstens kollektion var lite mycket 70-tal för mig(var ju själv liten & klädd i liknande kläder då), men annars var det härliga kläder. De hade även en hel del fina vuxenkläder, men eftersom jag drar större storlekar, så tittade jag inte så noga på dem. Hoppas att det blir fler gånger när vårkollektionen sedan kommer;-).

Du svaga människa...

Kategori:

...Camilla Petersson! Ja ja, så var det väl så då ännu en gång. Har valt bort Zumban som jag tänkt gå på idag, för roligare aktiviteter.

Blev inbjuden för ett tag sedan av Karro, till klädparty för Me & I. Tackade nej dock p.g.a. ovan nämnda anledning...att börja motionera.
Mitt sällskap till Zumban fick dra sig ur eftersom hon har problem med ryggen & då blev det ju helt plötsligt väldigt lätt för denna svaga människa, d.v.s. JAG, att välja det roligare alternativet: klädpartyt. Hur som ska det bli riktigt roligt.

Tack & hej, leverpastej!

Namnlappar

Kategori:

Nu har Oskars namnlappar, som jag beställt, kommit. Enkla vita lappar med blå text där det står Oskar Petersson. Fanns ju massa att välja på med färger & små bilder, men jag ville ha något enkelt & funktionellt. Beställde 50 st. till att börja med, så får vi se sen.
Jag har sytt i lappar i de höst & vinterkläder som jag köpte till Oskar i Ullared...blev bra. Hoppas ju att han ska kunna ha de kläderna hela vintern, vilket innebär efter nyår oxå då han ska börja på förskolan.

Nu saknar Hannah ett nytt regnställ & hon & Izac var sitt par extra termobyxor, sen har alla barnen ytterkläder så att de klarar hösten & vintern. Jag beställde en overall till, till Oskar igår som var så cool att jag hade svårt att låta bli. Trista är att den inte skulle levereras förrän 25 september , men den som väntar på något gott... Finns så mycket fint :-).

Lite bilder på Oskars kläder från Ullared. Den beställda overallen kommer det bild på senare... :-)

Fredag

Kategori:

Ja ha, då är det fredag & nästan helg. Jimmy jobbar tyvärr hela helgen, men ungarna är ju lediga efter sin första vecka i skolan. Imorgon ska vi en sväng till Falun på förmiddagen. Annars blir det nog mest att ta det lugnt.
I Falun ska vi äntligen hämta regnskydd till vår vagn, som vi beställde för ett tag sedan på Babyproffsen. Till liggdelen & till vår Chicco har vi regnskydd, men till sittdelen har det inte blivit av att vi köpt något för de har det aldrig hemma. Vi vill ha ett som är helt genomskinligt så att Oskar ser ordentligt, men nu äntligen.

Måste säga att det känns som om hösten bara small till & kom. Inte bara för att skolan har börjat, utan det är en speciell känsla i luften, som för mig är höst. Jag tycker ju att hösten är en härlig tid av året, så för min del gör det inte så mycket. Barnen är igång med skolan & båda verkar nöjda med det. Kul att träffa alla kompisar... :-)

På söndag tänkte jag ta tag i mig själv & gå iväg på Zumba som kör igång då. Tänkte att jag ska testa i alla fall om det kan vara nå't. Dags att jag kommer igång & rör på mig. Vore även skönt att komma iväg på lite egentid, utan man & barn. Jimmys syster ska med, så det blir dessutom trevligt med sällskap. Hade även tänkt att komma igång & simma under hösten, men det återstår väl att se...

<3

Kategori:

Kommer knappt ihåg hur livet var innan du kom till världen. Älskar dig oändligt, du vackra lilla människa!


Dags att tänka om

Kategori:

Oskar har sedan han började att äta mat, gillat sina barnmatsburkar. Vi hade en vision innan Oskar kom, om att vi skulle göra egen barnmat. Visst blev det några kok & infrysningar, men inte alls i den kvantitet som det var tänkt & dessutom bara i början av hans smakportioner. Hans favorit har hela tiden varit alla typer av pasta & ju äldre de blir, desto fler sorters mat & burkar finns det att välja på.

Nu har det då blivit dags för oss föräldrar att tänka om...när Oskar äter lunch är det inga problem, utan Oskar käkar sina barnmatsburkar med god aptit. Detta antagligen för att ingen annan äter samtidigt som honom mitt på dagen. Till middagen har det dock blivit en annan melodi. Barnmatsburkarna ratas & ingen annan mat än den vandra äter, vill Oskar ha. Han vägrar verkligen att äta sin mat. Dags att börja tänka om för mig vid matlagningen & anpassa en del av maten, till liten. Nu är han ju nästan ett år, så det är ju egentligen bara kryddningen & framförallt saltet som man behöver tänka på & andra sidan kan nog vi andra oxå må bättre av mindre salt.
Det är härligt att se hur nyfiken han är på att smaka det som vi andra äter & jag tycker oxå att det är viktigt att man som barn lär sig att smaka på allt.


Så var det då dags!

Kategori:

Dagens datum 20 augusti & idag börjar Hannah & Izac skolan. Hannah har längtat till skolan enda sedan sommarlovet började, så hon är glad idag & kläder har hon valt med omsorg i garderoben :-). Izac är mer reserverad. Han börjar ju på ny skola idag eftersom han börjar i 6:an, så lite extra pirrigt är det nog. De har splittrat alla 5:or, så han kommer dessutom att ha massa nya klasskompisar, men även några med sig från gamla klassen.
På båda skolorna är skolstarten på eftermiddagen, så jag åker med Hannah & Jimmy och Oskar med Izac. Det brukar vara jätte mysigt med tipspromenad, grillning & lite information i klassrummen.

Ska bli ganska skönt att komma igång med rutinerna, så i kväll är det tidig läggning för barnen. Vi får väl se hur det går...
Har även gjort första förberedelsen för att Oskar ska börja på dagis i januari. Igår beställde jag namnlappar att sy i hans kläder. Lika bra att börja i tid, för det är verkligen öken att sitta & sy i dessa små lappar. Han borde ha stannat av något i växten så att han kan ha sina kläder längre nu. Just nu har han stl. 80, men ytterkläderna som jag köpt till höst/vinter har jag tagit i stl. 86, så de borde räcka ett tag.

På tal om kläder, så sa Izac idag att tvättkorgen är full, så det behöver tvättas & det vill jag göra för jag vill lära mig :-). Sagt & gjort... Vi har idag haft tvättkurs på morgonen & alla barnen var med & tyckte dessutom att det var roligt. Ser lovande ut :-).

Jag blir tokig!

Kategori:

Snart står jag inte ut längre... Tidigare i sommar har jag inte haft ett enda myggbett, men nu är mina fötter & underben fulla. Klia gör det något så vansinnigt & jag har fått massor av tips om hur jag ska få dom att sluta klia, men jag är skeptisk. Tack & lov så verkar inte myggorna intresserade av Oskar & det får man ju vara glad för. Hellre jag än han, även om jag just nu önskar att jag kunde byta fötter med någon annan. Jag hatar er små myggas just nu!

Där satt den!

Kategori: 0

Ni som är vän med mig på Facebook eller Instagram har nog redan förstått att renoveringen av vår lilla hall, äntligen är klar. Som sagt det var länge sedan vi startade med att riva tapeten där. Sen har det inte hänt något på långe, men så i lördags tänkte jag; nä nu jäklar & så satte jag då äntligen fart. Allt tar ju längre tid än man tror, med torktider & allt. Genväg skulle upp, lister & dörrfoder målas ( 3 ggr. bidde det), hörnen fogas, måla bakom element & så till slut tapeten upp, men nu är det då klart & fint blev det. Extra tillfredsställande är det ju att ha fixat det själv dessutom. Jimmy har assisterat & stöttat, men mest är det faktiskt jag som har donat & fixat. Första gången som jag tapetserade med mönsterpassning & måste ju säga att pyssel är det allt.
Detta var lilla hallen det, så nu kliar det ju i fingrarna att fortsätta med stora hallen, så att allt blir lika fint & enhetligt. Ja, ja det kommer det oxå, men nu när man sett hur fint det blev... Jag vill!
Nu fattas det bara en taklampa så är det helt klart sen. Har nog hittat en som vi vill ha, men inte köpt den än.

Kallelse

Kategori:

Vi hade ju fått operationstid för Oskars ljumskbrock i slutet av augusti, men förra veckan hade vi fortfarande inte fått någon kallelse. Jag började att ana ugglor i mossen & skulle ringa operationsplaneraren, men hon hann ringa oss innan. Fanns ingen narkosläkare som söver så små barn i tjänst den dagen, så nu är operationen flyttad en dryg månad. Jag som hade sett fram mot att få det överstökat, men sånt är livet. Jimmy har i alla fall sökt om ledigt på jobbet, så att vi båda kan vara med & så hinner vi fira Oskars 1-års dag innan det är dags.

 

<3

Äntligen!

Kategori:

Nu händer det saker med rusten på riktigt i lilla hallen. Genvägen är satt, taket målat, lister & dörrfoder är målade & hörnen fogade. Nu är det bara tapeten som ska upp innan det är helt klart. Det tar ju sån tid när man ska vänta in alla torktider. Jag tror att jag ger mig på tapetseringen imorgon. Svärfar sa att jag kunde ringa honom om det kör ihop sig :-). Skönt att ha hjälp inom räckhåll om det skulle behövas.

Nu är det sista veckan på sommarlovet. Hannah & Izac startar läsåret i skolan på måndag. Hannah längtar efter skolan, men Izac skulle nog gärna ha lov lite till. För mig är det både och. Mysigt att vara ledig tillsammans med barnen, men skönt oxå att komma tillbaka till rutinerna. Dessutom är ju hösten min favoritårstid. Klara, kalla dagar för promenader & mörka kvällar med ljus & mys :-).
Jag kommer ju att vara föräldraledig ett tag till med Oskar, så jag ska verkligen försöka att njuta av den tiden för snart är man tillbaka i verkligheten igen. Den första december (3:dje är nog en måndag) börjar jag att jobba igen, så då kommer Jimmy att vara hemma tills Oskar börjar på dagis i mitten av januari.

Tänk vad tiden rusar...

 

<3

Bloggen

Kategori:

Jag hade som mål att skriva ett blogginlägg om dagen, men det har gått i stöpet för länge sedan. Mitt dilemma, som så många andras, är att tiden inte räcker till allt som man önskar.

Vår dag på Aqua Nova blev jättelyckad. Lika kul som de stora barnen hade, lika mysigt var det för Oskar att bada i småbarns poolen. Hannah & Izac har även konstaterat att de gillar Aqua Nova i Borlänge bättre än Parkbadet i Sandviken. Fikat smakade bra & efter att Oskar badat klart somnade han lilla hjärtat i mammas famn. Det är tröttsamt att bada :-). Efter badet blev det middag på Burger King & sen passade vi på att besöka Hannahs & Izacs mormor & hennes man. Trevligt var det & god fika fick vi.

Igår var det fredagsmys med tacos & film. Jimmy jobbar förmiddag hela helgen, så några större aktiviteter blir det inte. Idag har jag tvättat & städat lite. Izac har hängt med kompis & Hannah har pysslat runt med sitt. På eftermiddagen kom Jimmys pappa & hans fru på besök. Fika & mat blev det...nu soffslappning på hög nivå, hela familjen. Det är mys det!

Aquanova

Kategori:

Sitter nu i bilen med familjen på väg till Aquanova i Borlänge. Fikakorgen är packad & alla är laddade. Oskar har precis somnat i sin bilstol, vilket är bra så att han orkar med allt bus & lek sen. Jag bloggar via mobilen. Tycker att det funkar sådär. Inga problem att skriva, men svårt att få till layout. Allt blir bara en löpande text. Nåja, nu ska familjen busa & ha kul. Eventuellt blir det att hälsa på de stora barnens mormor oxå när vi ändå är en sväng i Dalarna.

<3

Tystnaden

Kategori:

Huset är tyst. Det som hörs är surret från torktumlaren i källaren & regnet som envist smattrar på altantaket. Oskar sover gott & min älskade make jobbar sin första natt efter sin semester. Det stora barnen är fortfarande hos sin mamma, men kommer hem igen imorgon. Det ska bli härligt att familjen åter blir hel igen, men just nu njuter jag av tystnaden, jag & katterna. <3

Produktiv dag ;-)

Kategori: Allmänt

Igår hade vi en riktig latdag här hemma. Jag tvättade två maskiner tvätt & dammsög, men annars tog vi det bara lugnt hela dagen & kollade en del OS, bl.a. när Lisa Nordén tog silver i triathlon.
Vilken tjej! Hatten av för den prestationen.
 
Idag har vi där emot fixat en hel del istället. Äntligen har vi satt igång med lilla hallen, som vi rev ned tapeten i för säkert 1,5 månad sedan. Nu är listerna färdig slipade & taket målat två gånger, så imorgon är det bara att kavla upp ärmarna & fortsätta. Gräset har blivit klippt & garaget städat.
Oskar har varit ute en sväng & kört på sin fyrhjuling. Roligt att se att han greppar hur han ska göra mer & mer. Sista två veckorna har han börjat prata en del också. Han har faktiskt ett par "ord" som vi förstår vad han menar. Han pekar ofta oxå & visar vad han vill ha. Utvecklingen går rasande fort, men det tjatar jag ju om hela tiden. Antar att det bara är att hänga med & att försöka njuta av varje ögonblick.
Idag monterade vi på barnsadeln på min cykel oxå, så Oskar har varit med på sin första cykeltur (några varv runt kvarteret, men i alla fall) & eftersom han gillar när det händer saker föll ju det här med cykling, honom på läppen med en gång. Fart & fläkt!
Mamma lär nog bli lite hurtigare & ut och cykla ibland... Dessutom är ju Oskar så förbaskat söt i sin lilla cykelhjälm (kan man inte säga om hans mamma direkt).
 
 
Passar på att klämma in lite bilder från veckan i Småland oxå...
 
 
<3

Potatis bomb...

Kategori: Allmänt

Ja, har man inte jobb så är det ju tur att man kan skaffa sig det ;-).
Till middag idag gjorde jag grillade revben & till det helstekta små potatisar i ugnen. Gott var det & idag gick det dessutom att sitta ute, men i alla fall.
När potatisen var klar & Jimmy skulle ta ut den ur ugnen, så exploderade ett potatis & jädrans vad en sketen liten potatis kan innehålla mycket kladd.
Hela köket var täckt av små potatismos kluttar. Det hängde potatis till och med i taket. Ja, men det var ju bra för nu blev det ju städat efter maten & det var ju precis vad jag hade lust med en fredagkväll ;-).
Kan ju inte annat än skratta åt eländet.
 
<3

En härlig vecka

Kategori:

Nu har en härlig semester vecka hos mina föräldrar i Småland passerat & vi är åter hemma igen... Det har verkligen varit en mysig vecka & Oskar har fått umgås massor med sin mormor & morfar. Vi har gjort en del utflykter, men även bara varit hemma hos dem & ätit gott & haft semester. När vi kom ner hade Oskar en överraskning som väntade på honom. Morfar hade köpt en tidig 1 års present...en batteridriven fyrhjuling :-). Oskar har kört både inne & i deras trädgård & det går jättebra. Han behöver dock hjälp att styra & lite stöd i ryggen, men att gasa klarar han själv :-).

 

Tänk att det faktiskt bara är 5 veckor kvar & sen fyller min lilla älskling 1 år.

Otroligt!

 

 

Vi har gjort lite utflykter också som sagt. Bl.a. en tur på östra Öland ner till Ottenby fågelstation på den södra spetsen av Öland, vid fyren Långe Jan. Öland är verkligen vackert & naturen fantastisk. Dessutom var vi en dag till Gekås i Ullared, vilket var hur kul som helst. Lite otur hade vi dock & var där på sommarens rekord dag... 23 500 besökare enligt deras Facebook. Min älskade mans reaktion på sitt första Ullareds besök var: "aldrig mer!" Mycket folk var det, men jag hittade fina saker som fick följ med hem. Det mesta till barnen som vanligt :-). Hittade bl.a. Vinteroverall, höstjacka & en windstopperflece jacka till Oskar. Av mormor fick han regnbyxor/överdragsbyxor att ha till utelek i höst. Jag köpte ett set med vinterkläder till Izac också, men hittade tyvärr inga vinterkläder till Hannah, men hon får andra fina saker istället. Dessutom har de var sitt paket från mina föräldrar som väntar på dem, när de kommer från sin mamma på tisdag :-). Handlade en del annat smått & gott också. Jag hade tänkt att titta på lite saker till hemmet, men på den avdelningen var det för mycket folk på för att komma fram till hyllorna & kika. En riktigt härlig vecka har vi haft... Idag blir det en tur till Falun & en sväng på stan & till Citygross.

 

<3