Ett ögonblick i sänder...

Fredag

Kategori: Allmänt

Imorgon är det fredag & hela familjen är ledig tillsammans över helgen...HÄRLIGT!
Maken jobbar sista natten nu, så när han vaknar imorgon är det helg. Vet inte riktigt vad vi hittar på, men imorgon på em. blir det nog en tur upp till bruket och kolla in marknaden. De stora barnen skulle åka iväg med farmor en sväng & mannen träna, så det blir väl lilla hjärtat och jag.
På kvällen ska vi in en sväng till Falun är det tänkt för att överraska Hannah. Rix festival är ju där imorgon eftersom det är Falukalaset & hennes favorit, all time ska uppträda. Hon vet inget än, så det ska bli spännande att höra henne när hon ser/hör honom. Lär ju vara packat med skrikande småflickor för hon e ju inte ensam om att digga Eric Saade direkt, men schhhhhh....som sagt, är en överraskning :-)

<3

Men fy...

Kategori: Allmänt

...vilket otroligt trist väder!
Kallt, grått & regn. 1:a juni imorgon, men svårt att tro. Knappt två veckor tills barnen har sommarlov, men vart är sommaren?
Lite fult av vädrets makter att retas med det underbara väder som var i helgen som gick.
Med risk för att låta som en gnällig kärring:
Jag vill ha sommar NU!

<3

Utflykt

Kategori: Allmänt

Igår var Oskar och jag hemma hos Karro & Eddie, där bebisarna från babyrytmiken tillsammans med sina mammor träffades för mys denna veckan. Trevligt snack, baby häng, fika och en fantastiskt god tårta stod på programmet...

Idag har vi (nästan samma gäng från babyrytmiken) varit med på bussutflykt till Hemlingby & Boulognerskogen.
Det var kyrkan här i samhället som anordnade utflykten och iväg for en buss full med barn och föräldrar. Vi hade ju kunnat önska oss varmare väder för frös gjorde vi vuxna, men de små höll sig varma. Får väl vara glada att det inte regnade i alla fall. Man hade sagt att det fanns djur där att titta på, och det gjorde det väl... De flesta fanns dock på någon liten naturstig och var snidade i trä. Ett par levande, lurviga varelser såg vi, men de flesta lös med sin frånvaro ;-). 
Picniken smakade gott och många skratt och en hel del kaffe blev det. Som vanligt, kul att träffas. Med från oss som brukar träffas var Matilda & Theo, Karro & Eddie, Emma & Milla & Millas syster Nova, Oskar & jag. Bebisarna skötte sig exemplariskt trots mindre kaos vid vissa tillfällen ;-).
Mysig dag i härligt sällskap!


Matilda, Theo, Emma, Eddie & Karro. Oskar & Milla sov i sina vagnar.


En frusen Matilda med lilla hjärtat Theo


Karro & gofisen Eddie


Oskar

<3

Lycklig mamma

Kategori: Allmänt

Vilken underbar helg det har varit...



I fredags kom mina älskade föräldrar på besök för att stanna över helgen. Jag pysslade runt lite i huset under förmiddagen i fredags och kände mig som ett barn på julafton, väntandes på tomten och så på eftermiddagen kom de. Det var nu ett tag sedan vi sågs och jag har längtat efter dem som en tok.
 Mamma & pappa...jag älskar er oändligt!
Härligt att se Oskar mysa med sin älskade mormor och morfar.
På kvällen grillade vi och bara njöt av varandras sällskap.
De hade med sig en jätte fin soffa till mig, som tidigare varit ute på en skärgårdsbåt med livvästar i, som pappa gjort iordning och som nu står på vår uteplats.
Det blev jätte fint och kul att ha något lite annorlunda.

På lördagen åkte vi sen iväg tillsammans för att köpa födelsedagspresent till mig från mamma och pappa...nytt matbord och stolar :-).
Jag valde ett enkelt i ek med iläggsskivor, så att man vid behov kan sitta upp till tio personer vid det. Det vi haft var gammalt och ganska litet. Nu kan vi sitta sex personer utan problem, samt Oskar i sin barnstol på kortsidan. Blev jätte nöjd!
Det blev 2 matstolar till bordet denna gången, men om ett par veckor blir det att köpa 4 stolar till. Fick även två vackra krukor av dem att ha i köksfönstret... :-)
Jag har verkligen fantastiska föräldrar på alla sätt.
På kvällen sen kom Jimmys pappa och hans fru och grattade mig.
När de åkt kollade vi på melodifestivalen och jag fick nästan hjärtsnörp när det gick så bra för de ryska babuschkorna. Man får ju säga vad man vill om Eurovision song contest, men berör gör det på ett eller annat sätt. Inte många i vårt avlånga land som INTE har en åsikt om spektaklet.
Heja Svärje!





Söndag morgon (idag) åkte sen mina föräldrar hem. Nu dröjer det nog en månad lite drygt innan vi ses igen. Jimmy och jag har tänkt att det blir nog två turer ner till dem i småland i sommar. Det är ju så otroligt härligt vid havet. Barnen längtar efter att åka dit varje sommar. I år åker vi nog en sväng hela familjen och sedan en sväng med bara Oskar, då Hannah och Izac har sommarlov tillsammans med sin mamma.
Har även haft besök av Jimmys moster och syster som varit och gratulerat mig idag. Har fått flera trevliga presenter. Får ju inte glömma att jag även blivit uppvaktad av Oskar på morsdag, vackra rosor och en skiva med Thåström. Han vet vad mamma vill ha lilla hjärtat.
Inte illa att fylla år och ha morsdag, allt på samma dag :-).

Fick fara iväg och köpa en barngrind till Oskar i fredags. Nu när han kryper fritt i huset har hans stora intresse blivit att hänga vid skostället, men eftersom vår ytterdörr i princip står öppen hela sommaren var det dags att sätta grind. Nu kommer han inte fram till trappan upp på övervåningen heller, så vi slog två flugor i en smäll.
Det går undan för lilla hjärtat nu.



<3

Morgonstund

Kategori: Allmänt

Vilken underbar morgon!
Solen flödade in genom fönstret i köket när jag klev upp. En glad liten Oskar satt och lekte i sin säng och Hannah klev ur sängen på rätt sida, och var på strålande humör. Izac kom hem en sväng och sa hej (sov hos farmor & farfar på gatan bredvid i natt) innan de båda cyklade tillsammans till skolan.
Oskar kröp till ytterdörren idag för första gången när de skulle åka till skolan, så han ville nog säga hej då :-).
Det enda som saknades var min underbara make som redan var på jobbet.

Nu sitter jag här med en kopp kaffe...
Livets små lyckliga under kan vara de enklaste stunder

<3

Mysdag de luxe

Kategori: Allmänt

Gårdagen var verkligen en mysdag rakt igenom...
Maken var ledig, så efter att de stora barnen cyklat till skolan, tog vi en kaffe på altanen. Sen var det dags för Oskar och mig att åka på babydate med babyrytmik bebisarna och deras mammor. Igår var vi hemma hos Emma & Milla, fikade och mös i deras trädgård. Oskar, Milla, Theo & Eddie var med och som vanligt tycker både de små och vi mammor att det är mysigt att träffa varandra. Nästa vecka ska vi träffas hemma hos Karro & Eddie på tisdagen och sen på onsdagen ska några från babyrytmiken åka på en liten vårresa tillsammans. Blir med andra ord dubbelt babymys nästa vecka!

Eftersom vädret var underbart igår, var hela familjen på eftermiddagen och käkade glass på Hanssons. I min bägare hamnade det en kula saltlakrits och en kula polka.
Riktigt smaskigt!
Sen var vi hemma tillsammans hela familjen, resten av dagen, och ute i trädgården. Bus, lek och lite nyttopyssel blev gjort. Jimmy gjorde rent vår damm med högtryckstvätten och sen är det alltid kiv om vem som ska få fylla den med vatten och som vanligt fick Hannah och Izac fylla hälften var för husfridens skull ;-). Brukar ändå inte vara kul att leka med vattenslangen så lång stund som det tar att fylla dammen.
Oskar och jag mös mest runt vi :-).
Avslutade denna härliga dag med middag på altanen.









<3

Rebell

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en skön dag som gått i sin stilla lunk. Jag har tvättat och pysslat lite hemma, men mest tagit det lungt. Då mannen vaknade efter att ha jobbat natt åkte vi iväg och veckohandlade. Vi är faktiskt så strukturerade, så att vi gör matlista för en vecka och handlar sedan efter den.
Måste säga att vi sparar massor av tid, pengar och små grå hjärnceller sen vi började med detta, för snart ett år sedan. Innan gick vi ofta planlöst omkring mellan hyllorna i affären och gnuggade våra geniknölar för att få en susning om vad vi var sugna på just den dagen...
Tack & bock, detta är ett minne blott!

Jag har även varit rebell idag och klippt gräset (syftar på tidigare inlägg). Och vet ni vad...ränderna efter gräsklipparen går som jag vill :-)

<3

Härligt!

Kategori: Allmänt

Härligt att det äntligen verkar som om sol och värme är på gång att tina upp vårt frusna land.
Det händer mycket i trädgården nu och det är hög tid att premiärklippa gräset för säsongen. Jag insåg det igår, att gräset brakat iväg de senaste dagarna. Kan tycka att det är ganska skönt att klippa gräset. Lite avkopplande till och med, men frågar du min man så klipper han helst själv för mina "ränder" efter gräsklipparen är på fel håll. Skrattretande att just detta tydligen är noga, för han är då verkligen inte pedant med annat :-). Är nog snarare jag som är den noggranna, petiga individen i vår relation.







Igår hade vi goda vänner på middag. Grillning stod på menyn och jag tror att jag skulle kunna leva på grillad och rökt mat. Jag tycker att det är så förbaskat gott. Och dessutom (förlåt alla vegetarianer) men jag älskar verkligen kött och fisk.
Det var en underbart mysig kväll...

Idag har vi varit en sväng till IKEA och handlat lite barnsäkerhets prylar. Eftersom Oskar börjat att krypa så smått, så kände vi att det var dags att plugga igen några eluttag, samt sätta skydd på några möbelhörn. Måste ju säga att vi dessa tillfällen är ju IKEA family avdelningen suverän. Inriktad med prylar på barn, familj och säkerhet, samt till vettiga priser.
Perfekt...
Sen tog vi en sväng förbi ett par andra vänner och kikade på deras lägenhet (har nyligen flyttat) och deras fantastiskt söta lilla chiuauavalp på sex månader. Jag är ju ingen hundmänniska, men fy så söt han var :-).
Vi hade turen också att springa på en klänning till Hannah att ha på skolavslutningen. Tänkte att det är väl lika bra att slå till, för sen är de väl slut antar jag. Söt är den och Hannah blev nöjd, vilket är viktigast. Saknas bara ett par skor. Tösen har vuxit en del sen förra sommaren och är ju en riktig klänningstjej, så vi lär behöva köpa fler klänningar innan sommaren anländer.



Har varit en mysig helg så här långt. Det enda jag funderar på är varför jag är så himla trött hela tiden...hoppas och tror att det bara är en tillfällig period.
Vore fantastiskt att få vakna och känna sig pigg & utvilad.

<3

Mammas älskade hjärta....

Kategori: Allmänt

...älskar dig ofantligt! Här ifrån till evigheten...



<3

Glädjetjut & dans....

Kategori: Allmänt

...har Izac bjudit på idag när han fick reda på att hans älskade vän Gustaf skulle komma redan nu ikväll och sova till på fredag. Härligt att se :-).
Fantastiskt att de fortsätter att vara så fina vänner trots att de inte träffas så ofta, eftersom de bor en bit från varandra. Kan bara instämma i det Gustafs pappa sa idag, att man får hoppas att vänskapen håller i sig genom livet.

Det har varit en händelserik dag på många sätt. Vi har ju trott att Oskar har haft tänder på gång ett tag och mycket riktigt, så har han nu en liten vass pigg nere på höger sida. Han vill inte gärna att man känner där. Dock stoppar han ju själv gladerligen in det han kommer åt i munnen och gnager sen på det :-).
Dessutom har Oskar tagit sina första ordentliga krypsteg, på knä och händer, framåt idag. Blev överlycklig då han insåg att han själv kunde styra sin kropp till korgen där hans leksaker är, välta den och sedan alldeles själv plocka ut det han ville ha, och Oskar ville ha allt....





Inte konstigt att mammas lilla hjärta var helt slut ikväll och somnade redan innan sju. Igår sov han ju si, så, där och idag har ju utvecklingen och äventyren avlöst varandra. Idag har det även varit Oskars sista dag på hans penicillinkur, så jag hoppas verkligen att ha är frisk nu. Får vara lite försiktig nu de närmaste dagarna med att utsätta honom för nya baciller och hostan är nästan helt borta...skönt!

Kul var det också när maken hämtade in posten idag. Där låg mitt paket från Ellos :-). Löparen som jag beställt var restad och kommer senare, men Oskars pyjamas (jätte fin) kom och kuddvaren till soffan kom och jag blev helnöjd. Tvättade snabbt upp pyjamasen och Oskar sover nu gott i den. Den var väldigt tunn och skön i tyget, vilket känns bra nu när det blir varmare. Oskar har ju aldrig täcke på sig när han sover (åker av lika snabbt som det läggs på) så då tycker jag det är bra med pyjamasar som har långa armar och ben.
Kuddarna i soffan blev lika fina som jag hade hoppats på, alltid svårt att veta innan. Skulle vilja ha lite nya blommor i alla fönster bara, men får väl ta det lite då och då. Sen så klart finns det massa renovering med färg och tapeter som jag skulle vilja göra, men det är ju en del av tjusningen med att bo i hus....man blir liksom aldrig klar ;-).



<3

Den tappra lilla...

Kategori: Allmänt

...somnade så till sist.
Oskar har nu kommit på hur man sätter sig upp från liggandes utan problem, vilket gör att han är som en gummiboll när han ska sova. Ligger man ned, så kan man ju somna....:-) Helt plötsligt tar det en evighet att få honom i säng för allt e så himla roligt och spännande i livet. Idag har han väl sovit så där 1,5 timma på hela dagen, vilket är kanske 1/3 av vad han brukar, men efter att ha kämpat länge och väl mot John Blund, så sover lilla hjärtat nu gott och laddar för nya upptåg imorgon.

Idag har det varit en sån där mysig dag.
 Oskar och jag haft babydate besök av härliga bebisar och trevliga mammor igen. Alltid kul att träffas och barnen har mys tillsammans. Denna gången kom Eddie, Theo och Milla på besök med sina mammor.





Bus, lek, mys, fika & trevligt snack...

Dessutom fick vi vår markis monterad vid köksfönstret idag, som vi hade beställt. Det blev jätte bra, så nu väntar vi bara på lite sol och värme.

<3

Jädrans....

Kategori: Allmänt

...vad det blåser runt knutarna idag.
Man kan ju undra om någon bestämt att vi ska hoppa över våren i år!? Vi har inte ens vårpysslat klart i trädgården eftersom vädret varit si och så. Och för någon natt sedan var det frost, så blommor vågar man väl inte plantera än heller. För det där med att komma ihåg och lyfta in krukorna varje kväll är inte riktigt min grej.

Igår eftermiddag kom de stora barnen tillbaka från sin mamma efter helgen, så nu är ordningen återställd i huset. Hannah kom på idag på morgonen att de e lediga från skolan torsdag och fredag och var mycket nöjd med det för då får hon sova ut ;-).
Denna veckan har vi faktiskt lite planer, vilket är trevligt. Imorgon kommer babyrytmik bebisarna och deras mammor och fika på fm. och ungefär samtidigt kommer de och monterar upp vår markis vid köksfönstret, som vi beställde för ett par veckor sedan. Ska bli skönt till sommaren att kunna stänga ute värmen, men ändå få in dagsljus. Solen ligger på den sidan av huset nästan hela dagen, så det blir så himla varmt i köket, men inte länge till. Härligt!

Sen på fredag kommer ett par goda vänner hit och ska grilla och käka, så jag hopppas ju på bra väder då. Deras yngsta son kommer till oss redan på torsdag (är en av Izacs bästa vänner) och ska sova över, vilket blir mysigt. De bor en bit bort, så tyvärr blir det inte att vi träffas så ofta...

Tänkte att jag skulle sätta mig någon dag och gå igenom våra foton ordentligt. Hade tänkt att beställa lite svart/vita kort på barnen och från när Jimmy och jag vigde oss. Skulle vilja ha lite fina inramade foton på familjen. Och jag måste ju säga att jag är extra svag för svart/vita foton.
Fick tips om ett fotoredigeringsprogram som jag tycker fungerar bra, där man bl.a. kan göra om korten till svart/vitt. Kul att sitta och laborera med olika bilder och se hur olika uttrycken kan bli på samma bild, men med olika effekter.
Svårt att välja bara!



Älskade ungar!

<3

Längtar...

Kategori: Allmänt

Pratade precis med min underbara mamma på telefon. Saknar henne och pappa otroligt mycket ibland. Saknar att ha dem nära och bara kunna svänga förbi och säga hej. Saknar att Oskar inte har sin mormor och morfar nära, och jag vet att de längtar efter honom och att få se hans framsteg så att det gör ont ibland. Men nu kommer de snart upp i fyra dagar och hälsar på och ni kan ju tro att jag längtar tills dess.
"Bara" två veckor kvar nu ;-).
Det har ju liksom bara blivit så att jag hamnat långt från min familj... och det har ju alltid varit jobbigt, periodvis att det blivit så, men sen Oskar kom känns det faktiskt ännu värre. Man får försöka ta vara på de tillfällen då man ses, desto mer istället.

Jimmy och jag har varit riktigt busiga och ätit "gomat" både fredag och lördag denna helgen, men som sagt barnen uppskattar ju inte den typen av mat, så det gäller ju att passa på. Jimmy tyckte att vi skulle äta Fajita med kyckling igår, men för mig e det detsamma som Taccos och det äter vi ju typ varje helg, när barnen får välja :-). Så igår valde jag....
Jag gjorde kyckling rullader med färskost, lök och kryddkorv i. Rulladera fick sen sjuda i en sås som jag gjorde på lite goda saker och till det käkade vi tagliatelle med en sweet chili dip vid sidan om. Roligt att laga mat och gott blev det.



Sen ikväll grillade vi trots att vädret inte var det bästa, men, men... även det smakade fantastiskt. Gjorde potatistoppar som jag gratinerade i ugnen och till det åt vi teriyakimarinerad, mörad rostbiff som vi lagt på grillen och som pricken över i, en vitlöksbeanaise till.
Ibland är då livet gött att leva....

På eftermiddagen idag var vi på Barnenshus och handlade lite nya leksaker till Oskar. Kände att det började bli dags att köpa lite mer pedagogiska leksaker som passar hans ålder. Det har ju blivit mycket skallror och spädbarnssaker hittills, men nu börjar han ju bli en stor kille som behöver större utmaningar. Dessutom fick han lite andra små leksaker och så var vi tvugna att köpa en gunga till honom, för när vi var hos hans momor och morfar vid påsk, så gungade han för första gången och bara älskade det, så vi kände att vi inte riktigt hade något val i den frågan :-).
Oskar har redan provat sin nya gunga och var mycket nöjd där han hängde i äppelträdet och sakta gungade fram och tillbaka...





<3

Lugnet har lagt sig...

Kategori: Allmänt

Lugnet har lagt sig i huset. Oskar sover sin eftermiddagslur och Jimmy har skjutsat de stora barnen till deras mamma, där de ska vara till på söndag.
Känslan inför dessa helger är väldigt kluvna. Det blir ju onekligen väldigt tomt i husetoch barnen är saknade, för halva familjen fattas ju. Samtidigt får Jimmy och jag kvalitetstid tillsammans och kan ladda batterierna lite.
Ikväll hade vi tänkt att käka lite gott och titta på hockeyn (romantiskt va), men sen blir det nog en film också. Innan Oskar kom gick vi på bio ganska ofta på våra "ensamhelger", men det är ju inte lika lätt längre och eftersom jag alltid har tyckt om att vara hemma gör det mig ingenting. Jag myser så gärna ner mig i soffan och bara ÄR tillsammans med dem jag älskar.

Vi får se vad helgen har att erbjuda...



<3

Suck!

Kategori: Allmänt

Vad jag blir trött på mig själv.... Ska det vara så förbannat svårt att komma i säng i tid? Jag vet ju att Oskar vaknar ett par gånger varje natt nu när han inte e helt kry och att det är dags att gå upp någon gång mellan sex och halv sju på morgonen, så vad är då problemet? Halva dagen går jag sen i dvala och undrar hur jag ska överleva dagen utan att få sova, bara en liten stund.
Sen kommar aftonen och Camilla är pigg och uppe sent igen och så börjar vi om...

Skärpning på mig!

<3

Blandad kompott

Kategori: Allmänt

Min blick far ut genom fönstret och det jag ser är regn...
Dagen har bestått i lite blandad kompott. Oskar är piggare, vilket är skönt. Det verkar som att hans aptit är på väg tillbaka också. På förmiddagen var vi på 8 månaderskontroll på BVC. Oskar hade vuxit 2 cm., så nu är han 74,5 cm. stora killen. Vikten hade dock stått still (9450 gram) eller rättare sagt, så har han med all sannolikhet gått upp sen förra vägningen vid 7 månader, men gått ner det igen sista veckan då han varit sjuk och ätit dåligt. BVC-sköterskan sa att Oskar är jätte fin (och att han kommer snabbt att ta igen det han förlorat)...precis det man vill höra som förälder ;-). Härligt att allt var bra.
Tycker att det är lika spännande varje gång att gå dit och få följa Oskars utvecklingskurva. Nästa besök är vid 10 månader och då ska det bl.a. handla om tandvård. Får väl se om han hunnit få någon tand tills dess.

Efter BVC-besöket var vi på Hanssons och tog en fika. En av deras räkmackor sitter ju aldrig fel... Har nästan blivit lite tradition att vi går dit efter varje BVC-besök som vi båda, Jimmy & jag, varit med på.
Väl hemma igen var det en skön stunds slappande på trappan innan dagen fortsatte. Oskar sov gott i sin vagn ute i friska luften :-).



Beställde hem två nya kuddvar, till vardagsrummet, idag. Har två långa vita kuddar i soffan som jag är nöjd med, men kände att det var dags att byta ut de två andra kuddarna. Tyckte att dess från Ellos.se var fina, så jag hoppas att det blir bra. Beställde en löpare till köksbordet också. Av någon anledning ska en av katterna ligga på duken på köksbordet, vilket gör att den behöver tvättas ofta. Kul att ha lite och byta med. Måste ju erkänna ett en pyjamas till Oskar slank med också ;-). Nu är det ju som vanligt då när man har beställt hem saker...
...öva tålamodet och nyfiket vänta.






                                     (alla bilder är lånade från ellos.se)

<3

Trädgårdspyssel

Kategori: Allmänt

Idag har jag och maken varit duktiga husägare och jobbat i trädgården. Fantastiskt skönt att vara ute...
Jag önskar att jag hade haft gröna fingrar och kunskap om blommor och växter, mer än att maskros är ett ogräs. Dessutom bor vi ju i ett hus, där trädgården har växter och träd överallt. Måste ju erkänna att rensa ogräs, ta bort gamla växter och att kratta är ett nödvändigt ont för mig. Det som jag uppskattar mest är att hela familjen är ute och gör något tillsammans. Blir ju dessutom tjusigt när det är klart. Funderar på vilka av de utekrukorna som vi har, jag ska använda och plantera i, vart jag ska sätta i dem och vart i trädgården som vi ska ha dem. Jag tror att jag på uteplatsen skulle vilja ha en stor zinkbalja med lite örter och en smultronplanta i. Får nog helt enkelt bli en tur till Plantagen någon dag, för det finns ju så mycket fint att välja på.

Imorgon ska jag försöka hitta lusten till att kantskära gräset runt de gångplattor som vi har i gräsmattan. Maken var ju duktig och rensade mellan plattorna på uteplatsen idag och tvättade dem sedan med högtryckstvätten.
Ska bli härligt att sedan få njuta av sin trädgård....

Här kommer lite vacker inspiration...






                                                                   (alla bilder är lånade)

<3

Inte riktigt vad jag tänkt mig...

Kategori: Allmänt

Oskar har ju varit snorig, rosslig och haft feber i flera dagar. Ganska rejäl feber dessutom, men ändå varit ganska pigg och lekt mellan varven. Inte sovit mer än han brukar, men haft det si och så med matlusten. Har köpt hem en hel del frukjuice för bebisar, som han gärna dricker och så är det ju en himla tur att han älskar vatten och fortfarande tycker att det är helt OK med mjölkersättning.

Idag på morgonen hade han varit feberfri ett dygn och såg mycket piggare ut på ögonen, men fortsatt snorig och rosslig. Vi tänkte att vi ringer Hälsocentralen, så att vi kan få något slemlösande som hjälper honom med hostan. Sagt och gjort, och vi fick en tid mitt på dagen. Först blev vi inropade på provtagningen, vilket jag inte riktigt var beredd på, men det var önskat av läkaren som vi skulle träffa. De kollade tempen på Oskar och stack honom i fingret för blodprov. Mammas älskling sa inte ett ljud, men tyckte att det plåster som han fick på fingret var mycket märkligt :-).
Efter en stund hämtade sen läkaren oss. Han satte sig ner o sa att blodprovet visade.....(och jag var så säker på att han skulle säga ingenting) att Oskar har en lunginflammation. Han lyssnade på lungorna och frågade lite, och så skrev han ut medicin till Oskar. Mycket bra och intresserad läkare måste jag säga.
Tur att vi bokade en tid!
...men det som slog mig var hur inställd min hjärna var på att jag var överdrivet orolig och att proverna skulle visa på ingenting.



<3

Mumsiga mat

Kategori: Allmänt

Matlagning är ju faktiskt inte bara ett nödvändigt ont för mig, utan något som jag tycker är väldigt roligt. Ja kanske inte köttbullar och makaroner en tisdag, men när man kan lägga ned lite tid och extra kärlek på maten. Måste ju dock säga att matsedeln har förändrats något sen jag fick familj med barn. Våra barn är nog som jag tror barn är mest...annorlunda mat är lite läskigt, så visst blir det mycket korv med potatismos och spagetti med köttfärssås, men då tycker jag det är kul att göra lite roliga tillbehör istället. Då kan ju den som vill äta dem till maten.

Av någon anledning tycker jag det är trevligare att servera sallad på fat istället för i skål. Och nu när grillsäsongen har kickat igång tycker jag att en god sallad till det grillade är kanon och så finns det ju så mycket gott att ha i...sugarsnaps, jordgubbar, rädisor, oliver, mosarella, fetaost....mmm!
Något som jag tycker är riktigt gott till salladen är Balsamico. Balsamicocreme är fantastiskt mumsigt att bara ringla över salladen istället för dressing och dessutom funkar det lika bra till vissa desserter.
Jag fick en flaska Balsamico (men lite mer lättflytande) med fikonsmak av min syster och hennes man, som verkligen är god. Så nu har jag två favoriter som jag inte klarar mig utan :-).





Bon Apetit!

<3

Ljusskygg

Kategori: Allmänt

Börjar nästan att känna mig som en vampyr som flyr dagsljuset...
Eftersom Oskar fortfarande är sjuk och har feber, har ju han och jag varit inne ett par dagar. Fredag och lördag har väl känts ok med tanke på vädret, men idag tittar ju härliga solen fram igen. Gick en promenad med Hannah, Jimmy och Oskar till Lidl och handlade nu på förmiddagen...underbart med luft. Tänk att man kan bli så glad för så lite :-). Hoppas bara att Oskars hosta och feber ger sig någon gång. Hade 39 graders feber i natt igen. Får ringa HC och prata med dem imorgon.
Vill att lilla hjärtat blir frisk NU!

Imorgon ny vecka och nya friska tag...



<3

JaBaDaBaDo

Kategori: Allmänt

När Oskar döptes fick han en jättefin stol av sina gudföräldrar, min älskade syster Caroline och hennes man Tobbe. Stolen är av märket JaBaDaBaDo, som gör mycket fina barnsaker. Självklart finns det då små bord till också. Jag älskar stolen och pallen som finns i serien, men inte borden. Vill ju ändå att han ska ha ett litet bord sen när han får eget rum. Kom då på att vi har två små soffbord i källaren som är lite i samma formspråk som stolen och jag tror att det minsta bordet kommer bli perfekt, så nu kliar det ju i fingrarna att måla och fixa till det. Hoppas att det kommer bli lika bra, som bilden jag har i mitt huvud...


                                           (lånad bild)

<3

Lilla svalan

Kategori: Allmänt

Sen Oskar föddes har det bokstavligen ramlat in erbjudanden från olika bokklubbar som vill att man ska gå med och som absolut erbjuder det bästa för just mitt barn. Vi har pratat hit och dit om hur vi ska göra och vad vi tycker verkar bra. Överens har vi varit från start om att det är viktigt med böcker. Både Jimmy och jag älskar att läsa och vill ju gärna försöka förmedla det till barnen...

Nu har vi i alla fall, för ett tag sedan, gått med i bokklubben Lilla svalan. Så här långt är vi jätte nöjda och det känns som att det kommer bli bra. Lilla Svalan har böcker för barn 0-12 år, vilket gör att vi kan beställa böcker till alla barnen från samma ställe. Izac hitta direkt en som han ville ha.
Det som jag dessutom tycker är bra, är att det inte är några färdiga erbjudanden som du måste avboka eller hålla på att skicka till baka om du glömt avboka, utan här kommer en tidning med erbjudanden för de kommande tre månaderna. En "bokguide" ringer upp dig och sen går man igenom tillsammans vad man är intresserad av och lägger upp en beställning. Första beställningen (efter startbeställningen) är nu gjord, så vi väntar med spänning på juniböckerna som kommer lagom till sommarlovet.

Som start beställde vi två böcker till Oskar och fick då också en välkomstgåva (precis som man brukar). Oskar lyssnar gärna när man läser för honom och tittar intresserat på bilderna. Med ena boken följde det dessutom med en liten plastfigur som är spöket Laban och som han älskar att tugga på :-).
Välkomstgåvan vi valde är en lekfilt som man kan sätta ihop med hjälp av kardborreband och då blir den ett hus/låda. Kul att plocka i och ur sina leksaker... Oskar är helnöjd :-).







<3

Strålande morgon

Kategori: Allmänt

Drar upp rullgardinen, tittar ut och tror det är ett skämt...snö! Svårt att tro att det var nästan 20 grader för två dagar sen.
Har i alla falla bara varit vaken en gång i natt, trots vår lilla sjukling. Han fortsätter att hacka och snora. Har feber också från och till, men är ändå "pigg" och orkar leka. Han har dock blivit hes, så han låter lite rolig när han kraxar fram sin ljud :-). Igår lärde han sig att klappa händer och är dessutom medveten om vad han gör. Mamma och pappa stolta som tuppar så klart och Hannah sjunger, klappar och uppmuntrar honom på alla sätt hon kan och är överlycklig över sin brors framsteg. Izac tycker också det är kul, men håller sig lite mer vid sidan om. Måste ju tänka lite på sin image...börjar ju bli en stor grabb ;-).


Lilla sjuklingen vaktas av Skruttan... <3

Vi har ingen bil heller för tillfället. Eller vi har ju bil och den står på uppfarten, men den saknar fläktrem och är just nu bara en trädgårdsprydnad. Ny fläktrem är beställd och kommer på måndag, hoppas vi. 
Hannah, som redan var småsur när hon vaknade och klev uppenbarligen upp på fel sida av sängen, blev inte direkt muntrare av att behöva cykla till skolan i detta vädret...
Ja,ja...vad är väl en bal på slottet?

Fredag i alla fall. Maken jobbar i kväll, men har sen tagit ledigt i helgen, så nu väntar en härlig helg med hela familjen samlad. Håller tummarna för bättre väder och en piggare Oskar.

<3

Usch vilken natt...

Kategori: Allmänt

Ja, det var ju tur att vi var på apoteket igår och bunkrade lite extra till det minsta hjärtat som är krasslig. Kan ju säga att det har behövts inatt. Inte många timmar som mamma eller Oskar har sovit under natten.
Mitt stackars lilla hjärta!
Kan inte vara lätta att vara så liten och inte förstå varför man inte orkar leka och busa, eller varför man mår så dåligt. Det rosslar, hostas och snoras...och efter att han ätit en flaska mjölk inatt,så kräktes han igen och termometern visade på över 39 graders feber :-(


                                         (lånad bild)

Det gör ont i mitt mammahjärta, när Oskar är ledsen, orolig och mår dåligt. Jag önskar jag kunde trolla och blåsa bort det onda som gör mammas lilla kille sjuk.

Igår missade han sitt babysim, som han tycker är så kul, men vi får hoppas att han blir frisk snabbt så kan han bada igen det nästa vecka. Dessutom hade ju vi mammor hyrt habiliteringsbassängen till idag för att vi skulle bada med bebisarna och sen fika, men det fick vi tyvärr avboka. Det är fler än Oskar av bebisarna som är krassliga. Antar att det är något skit som går...

Till råga på allt, så försov jag mig nu på morgonen. Oskar och jag somnade fram på småtimmarn, så när klockan ringde vid 06:30 var jag mer död än levande och tänkte att jag ska bara vila lite till... Vaknar av att telefonen ringer kvart över sju och jag studsar ur sängen. Då är det Jimmy som ringer från jobbet för att höra hur Oskar mår. Hannah har, som tur var, sovit hos farmor inatt, men Izac!!! Jag rusar yrvaket ut i köket och tänker att jag måste väcka Izac för han ska ju cykla till skolan om 15 minuter. I köket sitter Izac i godan ro och käkar frukost. Visar sig att han vaknat av sig själv straxt efter sju och gick upp och fixade frukost. Härlig! Med andra ord. Ingen skada skedd...barnen kom i tid till skolan och slapp skämmas över sin trötta Camilla ;-)

Lite vila sen, så kan dagen bara bli bättre :-)

Stackars liten

Kategori: Allmänt

Vilken fantstiskt härlig dag det har varit med både sol och värme. Det måste jag ju säga att min vinterfrusna kropp inte är van vid. Idag har det verkligen varit en ute dag i vår familj, både barn och vuxna har varit ute i princip hela dagen... Studsmattan har kommit upp, ett plank har tagits ned och torra gamla växter har rensats från landen :-).

Förra veckan städade jag i källaren och hittade mina inlines med skydd och hjälm, som jag måste säga är sparsamt använda. Izac testade dem igår och nu har han åkt flera gånger under dagen och tycker det är kul. Kan ju lätt säga att för honom ser det busenkelt ut och inte som det gjorde för mig när jag var 27 och trodde att detta fixar väl jag. Karriären som inlinesåkare blev ganska kort kan jag tillägga, även om jag och syrran hade kul när vi försökte :-).
Hannah har studsat upp och ned på studsmattan hon större delen av dagen. Ibland kan man ju önska att man hade hälften av den energi som ungarna har. Härligt att se lilla fröken så nöjd och glad.



Stackars lilla Oskar har inte haft någon vidare energi idag...e lite småsnorig och varit lite blossig. Nu på kvällen kräktes stackars liten en gång oxå, men eftersom han är i åldern med eventuellt tänder på G, så får vi väl se om han är på väg att bli sjuk, eller om det är tänder spökar. Han sover gott nu i alla fall, så jag hoppas att det är bättre när han vaknar imorgon. Han har varit med ute och myst i sin vagn medan vi andra har bökat runt i trädgården, lilla hjärtat.



Denna underbara dag avslutades på det bästa sättet som finns... grillning som hela familjen avnjöt tillsammans på altanen. Första middagen ute för i år och Hannah pysslade och dukade medan jag grillade. Grillade  kycklingfiléer, klyftpotatis och beanaisesås...mmmmmm.....
Det är nu, denna årstiden som jag verkligen börjar uppskatta att bo i hus och än bättre blir det med de ljumma sommarkvällarna med altanmys i sällskap av människor som man älskar och tycker om. Annat det än snöskottning...