Ett ögonblick i sänder...

Semester

Kategori: Allmänt

Tänk att semester kan innebära så bråda dagar :-)....
Har haft fullt sjå att njuta av de sommardagar som faktiskt ha varit nu ett par dagar.
I tisdags åkte Hannah & Izac igen till sin mamma för att vara där i två veckor, så dagarna innan det har vi myst & varit så mycker vi kunnat med varandra hela familjen. Två veckor är lång tid, så nu är vi liten familj igen ett tag.
 
Imorgon drar vi iväg på semester till mina föräldrar i Småland. Ska bli härligt.
Vi ska även fara en sväng till Ullared & Gekås när vi är där nere & det ska bli riktigt roligt. Var flera år sedan jag var där sist.
Ska nog ta en utflyktsdag på Öland också när vi ändå är i krokarna, men mest ska vi faktiskt bara ha semester & Oskar ska få hänga med mormor & morfar <3. 
Saknar er massor älskade mamma & pappa!
 
Sommar...
Familjen en dag på Storviksbadet :-)
 
<3

Aktiva dagar

Kategori: Allmänt

Nu har det rullat några dagar fulla med aktiviteter. Härligt, men trött är man när kvällen kommer.
Igår hade ju Hannah bestämt att vi skulle till lekland, så vi drog iväg till Delfinen i Gävle för lite bus & lek några timmar. Vädret i Gävle var kanon, så det var ganska lugnt där. Hannah lekte på & Oskar var i lilla hörnan (0-3 år) & busade för fullt med både pappa, syrran & andra bebisar som var där. Mysigt att se...
Vi käkade även lunch där & det var faktiskt helt OK priser. Det som är mindre bra med leklanden tycker jag, är att man inte får ha med sig egen mat eller fika.
Samtidigt förstår jag dem eftersom det är det som ger klirr i kassan, inte inträdet direkt.
Stället är super fräscht & det var en mycket lyckad förmiddag. Vi har varit på Delfinen en gång tidigare, men då var det en dag med dåligt väder. Det var precis fullt med barn där & då funderade jag på hur de som jobbar där, mår i huvudet efter en dag med den ljudvolymen. Den gången var jag mör efter bara ett par timmar & deras arbetsdag är ju längre än så :-).
 
 
Efter Delfinen åkte vi till Järbo för att hälsa på Jimmys pappa & hans fru.
Båda fyllde år för ett tag sedan, men vi har inte hunnit vara dit & gratta innan. Så på vägen, svängde vi förbi Bernö i Sandviken & köpte en jätte fin Hortensia till dem.
Det regnade lite på vägen dit, men väl där sprack det upp & blev en kanonkväll. Grillad, helstekt fläskytterfile med potatis & bea avnjöts på deras altan.
Livet kan ju vara sämre... Härlig chokladtårta bjöds det på också :-).
Egentligen skulle vi hämtat hem Izac på kvällen, men de blev kvar i Stockholm så sent, så han skulle sova hos komisen en natt till.
 
 
Idag var vi så in till Valbo & hämtade Izac som hade haft det jätte kul (självklart) i Stockholm & på Grönan.
Vi hade packat en picnickorg som vi hade med oss, så efter vi hämtat Izac åkte vi in till Boulognerskogen i Gävle.
När vi var i Valbo, så regnade det, men vi hade turen med oss & hela eftermiddagen lös solen på oss.
Vi åt vår picnic & sedan lekte barnen några timmar på de fina lekplatser som finns där. Som avslutning promenerade vi bort till Boulognercafét, där barnen åt var sin glass innan vi sedan styrde kosan hemåt.
 
 
Nu sover Oskar & Hannah sen ett tag, men Izac är vaken en stund till & myser med pappa framför TV:n. Vad som händer imorgon får vi se...kanske bara en hemmadag eller kommer vi på något som lockar oss iväg. Härlig semester, att ta dagen som den kommer.
 
<3

Onsdag

Kategori: Allmänt

Visst kom min fantastiska man hem med en påse godis igår & gott var det :-).
Idag är Izac på Grönan i Stockholm med en kompis & hans familj. Hannah blev lite avis, vilket jag förstår, så idag fick hon bestämma aktiviteten. Hon ville lekland & lekland blir det. Vi ska ta & åka in till Delfinen i Gävle en sväng & i eftermiddag är vi bjudna på middag hemma hos Jimmys pappa & hans fru.
Sitter just nu med färg i håret, så bara klockan ringer att 30 minuter gått, är det in i duschen & sen iväg...
 
<3

Godissugen....

Kategori: Allmänt

...som en tok, men det tar emot att ringa min make som är på gymet & be honom köpa snask.
Dessutom...vad är jag sugen på? Brukar alltid vara det som man inte handlar, som suget längtar efter mest i slutendan. Klart saltlakrits sitter ju alltid som en smäck. Eller choklad kanske...ja, ja idag har äntligen håret rykt & nöjd blev jag. Måste nog helt enkelt ha gästriklands bästa frisör. Nu fattas bara lite ny färg, men ska fixa det imorgon eller så.
Tack älskade Sarah!
Vi blev bjudna på härlig lunchfika också & satt ute i solen & njöt en stund. I Valbo var det klarblå himmel & sol, men när vi kom hemmåt så var himlen svart & skyn öppnade sig. Otroligt vad det kan skilja bara på några mil.
 
Igår var jag & Oskar tillsammans med de andra babyrytmik bebisarna & mammorna på babydate hos Karro & Eddie. Mysigt som vanligt, men Oskar var verkligen inte på topp, utan ledsen & trött. Inte sig lik helt enkelt. Är väldigt mammig just nu, men igår var det inget som riktigt dög tyvärr. Han blev lugnare när vi kom hem & fram mot kvällen var det som vanligt igen. Jag är ganska säker på att det är tänderna som spökar. Tandköttet är väldigt svullet uppe på vänster sida där det är en framtand på gång. Lilla hjärtat. Kan ju hoppas att tanden bryter igenom snart så att det lugnar sig lite.
 
För ett tag sedan fick jag en kroppslotion/kroppsmör av min älskade syster & jag måste säga fy tusan vad bra den är. Aldrig haft någon som är så skön som denna. Jag antar att den kostar lite eftersom det är Biotherm, men när denna burken är slut, måste jag bara ha en ny.
 
 
Köpte ett vax idag också när jag var hos frisören & samma sak där....verkligen jätte bra.
Volym & struktur, utan att håret känns skitigt.
 
 
<3
 
 

Oskar <3

Kategori: Allmänt

 
<3

Arla morgontimma

Kategori: Allmänt

Idag slog Oskar upp sin vackra ögon redan kvart i sju & tyckte att det var dags att starta dagen. Blev lite morgonbus på tu man hand medan övrig familj fortfarande sov.
Självklart en ordentlig kopp kaffe till mamma oxå.
Regnet har smattrat mot rutan hela natten & dagen ser inte ut att bli bättre den. Hannah & Izac spelar X-box på Izacs rum & Oskar busar i vardagsrummet med pappa. Känns som att dagen inte riktigt startat än, men det kommer nog att bli en sån dag som aldrig riktigt kommer att komma igång, denna söndag.
 
Igår njöt vi faktiskt av den sol som var...förmiddagen bestod i lite nödvändigt ont, men på eftermiddagen ville de stora barnen åka & bada i Edsken. Jag tyckte att det var för kallt, men jag behövde ju inte bada utan bara sällskapa, så sagt & gjort drog vi iväg. Hannah & Izac hoppade glatt i. Kan inte tänka mig att det var mer än 19-20 grader & mina tår som jag doppade var glada att de slapp bada någon längre stund.
Oskar som är en riktig liten badtok hade absolut badat om han hade fått, men som sagt alldeles för kallt. Han fick nöja sig med att bada fötterna.
När vi kom var Hannah & Izac ensamma i badet, men sen kom det lite fler barn. Kan nämna att INGA föräldrar badade. När jag var liten kunde jag ligga i tills läpparna var blå & kroppen skakade, men nu har jag blivit en riktig badkruka ;-).
 
 
Det är spännande varje dag att vara mamma till denna underbara lilla varelse. Några dagar nu har det varit lite gnälligt & mammigt dock. Oskar har fått sin högra framtand uppe & den vänstra är på väg ut, så man kan ju förstå att det gör ont, kliar & är allmänt drygt. Hans underbara tandlösa lilla leende pryds nu av tre vita små "riskorn" :-). Man märker tydligt att hans sätt att använda sina leksaker ändras i takt med hans utveckling. Nu sitter han mer och funderar över hur saker & ting fungerar, för att sedan prova sig fram. Glädjen lyser upp hans ansikte varje gång han lyckas & om han inte lyckas har han temprament kan jag lova :-).
Rest sig & stått mot saker har han ju gjort ett tag nu, men nu behöver han inte lika mycket stöd för att resa sig, utan ett handtag på en kökslåda funkar bra. För ett par dagar sedan klättrade han upp på första trappsteget i trappan till övervåningen och ställde sig där. Dags att verkligen börja använda barngrinden som vi monterade för ett tag sedan i hallen.
Mammas & pappas fantastiska lilla bebis är inte så liten längre...
 
<3
.

Jaha...

Kategori: Allmänt

Inte blev det något hår klippt idag inte. Sarah hade inte tid som hon först trodde, men på tisdag ska vi dit & klippa mig samt umgås en stund. Var ett tag nu sedan vi träffades, eftersom jag & Oskar var sjuka när hon hade fixat 50-års fest för sin man. Ska bli mysigt att träffa dem igen :-).
Jag är inne i nå´n period när jag känner mig trött hela tiden. Dessutom har jag fått ett gigantiskt munsår som gör apont & man känner sig ju inte direkt läcker med blåsor i ansiktet :-/. Hoppas att det snabbt är övergående & klippningen ger förhoppningsvis en liten boost den också.
 
Idag har det varit trädgårdsarbete för hela slanten. Ändå syns det knappt i trädgården att vi varit där. Jimmy har verkligen slitit... Vi har en del av trädgården som det växer massa Lupiner i, vilket är väldigt vacker halva sommaren då de blommar. Nu har den delen av trädgården övergått till att bara vara ovårdad eftersom alla blommor har blommat över. Inte helt lätt att slå midjehöga växter & gräs utan lie. Vi har en trimmer, men då snurrar ju växterna in sig när de är så långa. Ja ja...nu är hörnan i alla fall hyggligt prydlig. Dessutom har Jimmy rensat runt våra vinbärsbuskar, så nu kommer vi åt att plocka bären sen när de mognat ordentligt. Jag skulle tro att min mamma vill ha bären. Jag kokade lite saft för något år sen, men mycket mer är det inte. Möjligen att man skulle göra lite gelé. Det är ju så sabla gott till kött & kyckling.
 
Izac har varit iväg & hängt med kompisar. Solen har ju faktiskt visat sig ganska mycket idag, så Hannah & Oskar tod sig ett dopp i Oskars lilla pool. Helt plötsligt satt även Jimmy där efter att Hannah skvätt vatten på honom, när han låg & stekte sig i solen.
Tokar <3!
Oskar & Hannah tyckte att det var väldigt kul i alla fall & det gjorde nog Jimmy också förresten :-).
Dagen avslutades med lite film mys....snacks & filmen "Spacedogs".
Får se vad morgondagen har att erbjuda...
 
 
 
<3

Full fart!

Kategori: Allmänt

Nu när Hannah & Izac kommit hem från sin mamma är det full fart igen :-). Vi har blivit 3 barns familj & ordningen är återställd. Måste ju erkänna att det är lite annat tempo när vi bara är jag, Jimmy & Oskar, än när vi är "hel" familj.
Just nu är jag & Oskar ensamma hemma. De andra har åkt på bio & ska se Ice age 4. Hade tänkt att vi skulle gå ut en sväng, men det kommer ju regnskurar hela tiden...så det blir nog inne mys istället.
 
Igår var vi & spelade minigolf, hela familjen utom Izac. Han ville absolut inte följa med, utan vara kvar hemma. Vi andra hade riktigt kul i alla fall & som tur var vann ju Jimmy ;-). Brukar ju vara lugnast så. Kan ju vara jobbigt att få stryk av frun eller dottern. Näe, nu var det jag som var elak, men jag måste säga att minigolf lär det bli fler gånger i sommar. Roligt & mysigt sätt att gör anågot tillsammans. Oskar var med & satt och kikade i sin vagn, helt nöjd så länge han fick hålla i någons boll lite då & då.
 
Imorgon blir det förhoppningsvis till att klippa håret. Har inte klippt mig sen Oskar föddes, så det är verkligen slitet. Dessutom blekte jag det två gånger innan jag sedan färgade det brunt. En klippning är helt klart på sin plats. Jag har bestämt mig för att klippa av mig en hel del. Uppklippt i nacken & en sluttande page tror jag det får bli. Får prata med min frisör, får vi se vad hon tycker :-).
Satt & kollade runt lite på nätet för jag har tänkt att jag ska köpa en mobilväska att ha runt halsen, när man inte har fickor på kläderna. Jag tycker att det är så drygt att gå & hålla saker i händerna. Hittade en jätte fin, men slut & åter i lager i augusti. Blir nog till att vänta om jag inte hittar någon liknande...
 
 
 
 
<3

Så nöjd!

Kategori: Allmänt

Kom hem efter att ha varit på trevlig babydate hos Milla & Emma, med bebisarna & mammorna från babyrytmiken, & då hade mitt Iphone skal kommit som jag beställt.
Jädrans vad snabbt det gick. Beställde det i söndags & idag kom det. Dessutom blev det jätte fint. Försökte ta ett kort på det, men blixten slog lite i bilden, för skalet har en lite blank finish.
Så nöjd jag blev!
Kul!
 
 
 
<3

Äntligen...

Kategori: Allmänt

...har snart bindningstiden gått ut för min gamla mobil.
Jippi!
Har beställt en vit Iphone 4S som jag fått & som ligger & retas på hyllan. Aktiverad blir den inte förrän den 1 augusti eftersom jag passade på att byta operatör. Ja, ja, den som väntar på något gott...
Har även beställt ett egendesignat skal till, men det har jag inte fått ännu. Ska bli spännande att se hur det blir. Svårt att riktigt veta hur bilden blir på skalet, även om man får se det lite provisoriskt när man beställer. Självklart är det en bild på Oskar & jag valde en svartvit bild för jag tänkte att det blir snyggt till telefonen.
Bilden som jag valde...
 
 
Mammas älskade lilla Hjärta!
<3

Mat i kvadrat

Kategori: Allmänt

Hittade något nytt på ICA som vi provade till middag idag.
Färdig kryddmix från Findus för wok. Riktigt god, men stod på att styrkan var 3 chili & så stark tycker jag inte att den var. Det fanns en 3-4 olika sorter, men vi har bara provat denna än. Blir nog till att köpa fler gånger :-).
 
 
 
 
 
<3

Stockholm

Kategori: Allmänt

I fredags drog Jimmy, Oskar & jag iväg på en liten mini semester till den stora staden söder ut. 
Min syster & hennes familj bor där & mina föräldrar från Småland kom oxå upp. Min pappa hade bokat hotellrum & bara att bo på hotell är lyx för mig. På hotellrummet stod det en liten spjälsäng & väntade på Oskar...
 
Jag & min mamma gick en kort sväng på stan, men vi hann inte så mycket innan vi skulle göra oss klara för ångbåtskryssningen i Stockholms skärgård. Mina föräldrar & vi mötte upp min syster & hennes familj vid båten. Jag tycker att det är något speciellt att åka ångbåt i skärgården & Storskär, som båten heter, är en nästan 100 år gammal tjusig dam.
Vi hade bokat bord i restaurangen, där vi avnjöt en superb middag. Jag åt Löjroms toast, Ångbåtsbiff & avslutade med smulpaj & vaniljsås. Allt smakade fantastiskt. Efter maten flyttade vi ut & fortsatte att njuta av turen. Inte mycket, i mitt tycke, som slår Stockholms skärgård en sommarkväll ;-).
I sällskap av nära & kära blir det oslagbart...
Tack min älskade familj för en fantastiskt mysig kväll!
 
 
Det var ju en snabbvisit i Stockholm, så efter en härlig hotellfrukost på lördagsmorgonen & ett snabbt besök på Hötorget, styrde vi kosan hemåt igen. På vägen stannade vi på Stockholm guality outlet i Barkaby. Jimmy hade aldrig varit där innan & han blev helt såld. Sådär 50 olika butiker med massa roliga märkeskläder till bra priser. Helt Ok!
Fanns mycket fint att handla, men plånboken är ju inte direkt hur stor som helst & framförallt inte som föräldraledig ;-). Vi handlade en del dock, lite smakprov...
 
Skor till Oskar
Kalsonger till Izac & linne till Hannah
Ryggsäck till Oskar
Sandaler till mamma
 
Oskar fick en jätte fin body av sina gudföräldrar (min syster & hennes man) & sin kusin Leia. Den är lite stor än, men han kommer att bli så cool i den till hösten :-).
Tack snälla <3
 
 
Nu är man åter i verkligheten igen. Idag är det inte direkt upplyftande att titta ut genom fönstret, men det är då man får passa på med de där tråkiga måstena...tvätt & städ.
På tisdag kommer Hannah & Izac hem igen.
Ska bli mysigt att ha två veckor ledigt, hela familjen tillsammans...
 
<3
 

Sommar & sol

Kategori: Allmänt

Underbara, härliga sommardag.
Första dagen på makens semester & första riktiga sommardagen på evighet känns det som. Har inte gjort många knop idag, men ändå känns det som om det varit full rulle :-). Tvättmaskinen har gått ett par omgångar. Hängde ut tvätten för att torka & den luktar ju så gott då...
Solade en kortis på em. då lilla hjärtat tog sig en lur i vagnen. Är ingen människa som gillar att sola direkt. Jag blir ganska snabbt uttråkad av att "bara" ligga, men en stund funkar.
Lilla hjärtats pool har vi plockat fram idag & haft vatten i så att han fått bada. Vad han gillar att bada då. Pappa trängde ner sig i poolen en stund oxå, men det struntade Oskar i och lekte med sina leksaker istället ;-).
 
 
 
På eftermiddagen kom Jimmys moster Inger på besök. Hade med sig god kaka, så fika blev det. Hon tog en promenad med Oskar sen & jag passade på att få lite saker gjorda under tiden. Inte helt lätt att få till det som man tänkt ska bli gjort alla gånger, med en liten i släptåg ;-).
Grillning vart det till middag, så vi bjöd kvar Inger till maten.
Värmer i hjärtat att se hur kär hon är i vår lilla Oskar :-).
Mys, bus & film nu på kvällningen. Oskar sover gott sedan några timmar tillbaka. Jimmy & jag borde nog tänka på refrängen även vi. Imorgon bär det av till Stockholm på en liten mini semester. Mina föräldrar har bjudit med oss & min systers familj på ångbåtskryssning med mat. En natt på hotell blir det oxå...laddar redan för hotellfrukosten ;-) MUMS!
 
En härlig sommardag som passerat...
 
<3

tredje juli

Kategori: Allmänt

Idag har det ju faktiskt varit sommarvärme ute. Inte illa må jag då säga...
Nu jobbar min älskade make bara en natt till & sedan har han/vi semester.
Riktigt härligt ska det bli!
 
Idag hade vi ett ärende i Sandviken, så då passade jag på att slå en lov på Rusta & Dollarstore. Finns mycket fint att titta på. Jag köpte en ny gardin till köket, men vet inte om jag var lite väl "crazy" som köpte en mönstrad gardin till mönstrad tapet. Både Jimmy & jag tyckte det blev bra, så då är vi nog nöjda antar jag ;-).
Vi var dessutom inne på ICA Maxi och handlade barnmat till Oskar. Tycker att affärerna här på orten har så himla tråkigt utbud att välja på. Känns som om man köper samma hela tiden. Vi har haft svårt att hitta någon mat med fisk i som Oskar gillar...ja, ja jag vet att det är fullt möjligt att laga egen barnmat, men det blir liksom inte av.
Passade på att käka på Monroes också när vi ändå var i farten :-).
 
restaurang häng :-)
 
<3

Sköna söndag

Kategori: Allmänt

Då sitter man här och halva denna söndag har gått. Maken är på jobbet & det lilla hjärtat sover middagslur. Hannah & Izac är fortfarande hos sin mamma.
Vilken skön söndag det har varit så här långt. Oskar fick mat vid kl. 06:00 idag, men sen somnade han om, så vi sov till 08:30. Åt en härlig helgfrukost & bestämde oss sen för att ta en promenad runt Hammardammen i det vackra vädret. Hämtade svärföräldrarnas hund (så han skulle få lite extra motion) & så åkte vi iväg.
Jag tycker att det är så otroligt fint vid Hammardammen & idag var det verkligen underbart väder.
 
Jag fortsatte promenaden upp på centrum & Jimmy åkte hem med hunden. Jag hade tänkt att bjuda mannen på lunch på Hanssons, men de hade stängt på söndagar. Hade jag faktiskt ingen aning om.
En räkmacka hade ju varit helt OK...
...handlade lite som vi behövde hos "Arne" & där stod den på en hylla & ropade...
Köp mig! Drick mig! Starbucks islatte & nu är jag helt såld. Jädrans vad god den var. Jag kan leva glasslös hela sommaren, bara jag får dricka denna ljuvliga dryck... ;-).
 
 
Lite bilder från vår härliga promenad...
 
 
<3