Ett ögonblick i sänder...

Dags att tänka om

Kategori:

Oskar har sedan han började att äta mat, gillat sina barnmatsburkar. Vi hade en vision innan Oskar kom, om att vi skulle göra egen barnmat. Visst blev det några kok & infrysningar, men inte alls i den kvantitet som det var tänkt & dessutom bara i början av hans smakportioner. Hans favorit har hela tiden varit alla typer av pasta & ju äldre de blir, desto fler sorters mat & burkar finns det att välja på.

Nu har det då blivit dags för oss föräldrar att tänka om...när Oskar äter lunch är det inga problem, utan Oskar käkar sina barnmatsburkar med god aptit. Detta antagligen för att ingen annan äter samtidigt som honom mitt på dagen. Till middagen har det dock blivit en annan melodi. Barnmatsburkarna ratas & ingen annan mat än den vandra äter, vill Oskar ha. Han vägrar verkligen att äta sin mat. Dags att börja tänka om för mig vid matlagningen & anpassa en del av maten, till liten. Nu är han ju nästan ett år, så det är ju egentligen bara kryddningen & framförallt saltet som man behöver tänka på & andra sidan kan nog vi andra oxå må bättre av mindre salt.
Det är härligt att se hur nyfiken han är på att smaka det som vi andra äter & jag tycker oxå att det är viktigt att man som barn lär sig att smaka på allt.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: